Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK intresserade av Anselmo?

110114. Anselmo tillbaka i Brasilien.
Trots ett ryktesmässigt relativt stort intresse för Halmstads villbort-anfallare Anselmo, så blev det inget svenskt kontrakt för brassen. Hallandsposten skriver idag, att Anselmo skrivit kontrakt med Botafogo. ”Hoppsan”, tänkte möjligen alla de sportchefer som inte fått någon Anselmo på kroken under årets Silly Season. ”Är han verkligen så bra?”

Det är han nu inte. I hans fall handlar det inte om storklubben Botafogo de Futebol e Regatas från Rio de Janeiro utom om Botafogo FC från Ribeirão Preto, vilka spelar regional fotboll några snäpp ner i det brasilianska seriesystemet. Uppenbarligen var det ingen svensk klubb som  slutändan ville ha honom i sin trupp. För annars flyttar man väl som fotbollsspelare inte tillbaka till en klubb i av de brasilianska regionalligorna.

101111.
Sportbladet följer upp Anselmo-spåret. Enligt tidningen så är det ÖSK, Malmö FF och Trelleborg som hört sig för. Till tidningen säger Anselmo (påstår tidningen) att ÖSK skulle vara ett bra alternativ. Återstår att se om ÖSK tycker att Anselmo är ett bra alternativ.

101110.
Ryktet om ÖSKs intresse för Anselmo var inte helt gripet ur luften (vilket jag trodde). I dagens papperstidning säger brassens agent, att ÖSK är ett av flera olika lag som hört sig för. Även Malmö FF och några brasilianska lag lär ha kollat läget. Spelaren själv verkar inte ha bestämt sig för någonting alls hem. Som så många andra brassar prioriterar han i dagsläget semestern i Brasilien framför frågan om var han skall spela nästa år. För Anselmo verkar dessutom familjesituationen vara en stötesten. Hans fru och tre barn valde av hälsoskäl (?) att inte stanna kvar i Halmstad, utan åkte hem till Brasilien igen.

Av allt att döma handlade det påstådda intresset från ÖSKs sida inte om annat än den koll av marknaden, som man gör inför en ny säsong. Rimligtvis hör man sig för beträffande situationen för ett antal allsvenska spelare med utgående kontrakt, utan att för den skull vara hundraprocentigt övertygade att det just är den spelaren man absolut vill ha. Att sedan agenten väljer att ge detta publicitet är ett sätt för denne att marknadsföra sin spelare.

101008.
Expressen skriver att den snart kontraktslöse brassen Anselmo skulle kunna vara av intresse för bland annat ÖSK.

Halmstads stjärna jagas av Trelleborg

Ett rykte som nog måste klassas som mindre troligt. För det var väl ett tag sedan Anselmo gjorde någon allsvensk tränare glad (om man bortser från Halmstads motståndare). Tolv matcher från start samt sex som inhopp har det blivit för honom i år, vilket resulterat i fyra mål. År 2008 var Anselmos stora år – då gjorde han femton. Men förra året blev det bara tre.

2 kommentarer – kommentera

Lotta Nilsson

I NA:s papperstidning är det Anselmo som uttalar sig inte hans agent. Tack för bra ÖSK-koll annars!

Ficedula hypoleuca

OK, Anselmos agent har berättat för Anselmo att ÖSK hört av sig. Det verkar inte ha varit några direkta kontakter än. Det var ungefär så jag menade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.