Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Högerback och vänsterytter fattas

110108. Och en mittback.
ÖSK verkar inte vara helt på det klara över hur man skall prioritera årets fortsatta värvningskampanj. Eller så har man just lagt om kursen. Det senaste är, enligt FotbollDirekt, att nu är det en mittback som skall prioriteras före vänsterbräddare och högerback. Intressant är det också, att man från ÖSKs sida säger, att man följt Andreas Haddad i flera år (!). Så jag antar att man är nöjda nu, när man lyckats få honom till Örebro.

110107.
SvartVitt har talat med ÖSKs sportchef Lennart Sjögren för att höra var man står i rekryteringsarbetet efter det att Andreas Haddad tagits in i truppen. Lennart ger beskedet att på Att-värva-listan står det fortfarande en högerback och en vänsterytter, båda bra nog att ta en plats i startelvan, samt en mittback som uppbackning för det ordinarie mittbacksparet. Oskar Johansson kommer att starta säsongen i ÖSK Ungdom.

Svartvitt: Sjögren: ”Nu ska det in spelare som är tänkta till startelvan”

4 kommentarer – kommentera

Martin

Vad är dina funderingar kring detta? Tycker du man agerar rätt? Vill veta vad Ficedula hypoleuca tycker. :)

Ficedula hypoleuca

Jag är faktiskt rätt förvånad över att man värvar så pass aggressivt och att det finns resurser till det.

Jag hade nog trott att man skulle försöka sig på att klara sig fram till sommarfönstret och först då komplettera truppen. Det finns flera fördelar med att göra på så sätt:

1. Urvalet av spelare är betydligt bättre om man har ambitionen att värva någon som inte spelat i Sverige eller Norge, eftersom de europeiska ligorna slutar till sommaren. Då kommer det ut fler spelare på marknaden.

2. Man får en möjlighet att testa de spelare som redan finns i truppen. Det är ju möjligt att det finns spelare som kan ta hand om någon av de två aktuella platserna.

3. Om man väntar till sommaren så vet man också mycket bättre var man står ekonomiskt, vilket ger en säkrare ekonomisk grund att stå på när man rekryterar. All reklam är i princip såld då och man vet rätt så väl var man strå publikmässigt.

Nackdelarna med att vänta är ju att det kan ju visa sig att man inte kan fylla de två vakanserna på ett bra sätt. Då står man där med sin trupp och måste vänta ända till augusti innan man kan fylla på.

Det kan ju dessutom vara så att man anser att man redan i år vill satsa ordentligt på att komma långt i Europaligan. I så fall vill man nog komma till spel med ett samspelat lag, vilket gör att man måste ta in de etablerade spelarna redan nu.

Martin

Tänkte nog på ungefär samma sätt. Tanken slog mig om det tillkommit någon finansiell aktör som stöttar upp. Eller om Poro och Paolinho helt enkelt lyft väldigt feta löner i efterbörden av Kims lön. Kanske har man ett sparkapital sedan han försvann till Veile?

Men hur stor kommer truppen bli nu? Är det klokt att ha en så stor trupp utan b-lag? Vilka kommer stagnera på bänken? Visst är det bra att ge ungtupparna tid, men man får inte låsa in dem i avbytarbåset helt.

Minns dock tidigare år när man väntat till sommarfönstret och sedan misslyckats totalt med att få in det man behöver. Månne såg dock spelarmarknaden ut på ett annat sätt då.

Kanske vill man nu ge Per m.fl chansen att inrikita sig på en position och undvika rollen av städgumma. Det tycker jag iofs är rätt tänkt med hänsyn till den ålder som ett flertal spelare befinner sig i.

Nåväl. Tack för ett utförligt svar! Må väl!
/Martin

Hemvändarn

Det är väl väldigt troligt att vi får se en del utlåningar då truppen är för full för att bara matchas i AS och Ungdom. Jag är säker på att FD har bra koll på vilka men här är mina gissningar.

Malic från Arboga har väl sagts skall tillhöra ÖSK Ungdom i år. Samma prat har förekommit om Holmlund ifrån Karlslund. Samt att Oskar Johansson skall matchas efter sin skada för att på sikt kunna konkurrera om mittbacks platserna.

Bland de övriga så handlar nog mycket om hur de presterar under för säsongen samt hur deras kontrakt ser ut. Några kan nog få ”en sista chans” att ta plats medan ett par får en riktig utlåning direkt.

Bland de aspirerande mittfältarna som inte är givna i A-truppen finns E Nilsson, Berger, P Johansson, Adbulahi och Skoglund. Frågan är om inte Per Johansson är given i A-truppen, att han finns med här är snarare min åsikt än det som signalerats ifrån ÖSK. Av dessa blir nog Skoglund utlånad till lämplig div1/superettan klubb för matchning.

Bland anfallarna lär man söka längre utlåning av en eller två spelare och det lär inte bli Atashkadeh. Yasin och Ibrahim lär få en del speltid i Ungdom medan de vänjer sig in i truppen och allsvensk träning.

I dagsläget är det full huggsexa om den sista startplatsen i anfallet. Staaf, Leonidsson, Atashkadeh, Yasin, Ibrahim, Erik Nilsson eller Tommy Wirtanen om han inte spelar högerback, är alla tänkbara namn.

Den jag inte har med som utlåningsbar är allround-Boris men med tanke på backlinjens fåtal mannar tror jag han får finna sig i bänk eller läktare ifall det dyker upp skador.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.