Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dioh Williams?

110106. Inget mer intresse för Dioh.
Uppgiften om att det fanns ett intresse från ÖSKs sida för Williams verkar inte ha varit gripet helt ur luften. Danska Århus Stiftstidende har kollat läget med Lennart Sjögren efter det att Sportklubben gjorde klart med Andreas Haddad.

Vi har i dag – torsdag – skrevet under på en kontrakt med Andreas Haddad, og derfor er vi ikke længere interesserede i at tilknytte Dioh Williams eller andre angribere, säger Lennart till tidningen.

Det intressantaste med det uttalandet är väl på sätt och vis de tre sista orden.

Dioh Williams. (Foto: LiberianSoccer.com)

Fotbollskanalen, som helt felaktigt ”avslöjade” ÖSKs intresse för Alvaro Santos, gör nu ett nytt försök att placera en central anfallare i ÖSKs vackert svartvita tävlingsdress. Den här gången rör det sig om liberianen Dioh Williams. Denne startade sin fotbollskarriär med fem framgångsrika år hos BK Häcken.

2003: 26 matcher/16 mål i Superettan, samt 1 match i Svenska cupen och 2 kvalmatcher
2004: 27 matcher/16 mål i Superettan, samt 4 matcher i Svenska cupen/1 mål
2005: 25 matcher/8 mål i Fotbollsallsvenskan
2006: 25 matcher/4 mål i Fotbollsallsvenskan, samt 1 kvalmatch
2007: 17 matcher/10 mål i Superettan

År 2007 värvades han till AGF i Danmark, där det till att börja med verkar ha gått rätt så bra.

2007/2008: 20 matcher/5 mål i Superligaen
2008/2009: 16 matcher/5 mål i Superligaen

I början av år 2009 gick en av hans akillessenor av och det blev inget spel för AGF det vårsäsongen. Hans återkomst till laget verkar ha varit mindre lyckad så för andra halvan av år 2010 lånade AGF ut honom till ryska Alania Vladikavkaz. Där gjorde han tydligen inte heller någon större succé (eftersom han nu kommit tillbaka till Danmark). Han har ytterligare två år kvar på sitt kontrakt med AGF, som alltså vill bli av med honom på grund av hans höga lönekostnader. AGF blev efter säsongen 2009/2010 nedflyttad till den danska andradivisionen så deras ekonomi eller väl inte lika stabil längre.

Av Lennart Sjögrens reaktion på Fotbollskanalens frågor får jag intrycket att Williams namn i alla fall har varit uppe för diskussion. Lennart brukar ju säga nej om det aktuella ryktet saknar verklighetsförankring – som han gjorde med Alvaro Santos för att ta ett närliggande exempel.

Tillägg: Jag har faktiskt lite svårt att se att ÖSK skulle vara seriöst intresserade av Williams. Han verkar inte ha kommit igång på allvar efter sin skada på akillessenan. Hans danska klubb som förra säsongen kämpade i botten av SAS-ligan fick inte ut något att tala om av honom och inför omstarten i andraligan lånar man ut honom till ett ryskt lag. Det känns ju inte riktigt som om hans form skulle kunna vara på topp. Förmodligen har hans agent läckt ut ÖSK-namnet för att försöka sätta press på någon annan av de klubbar man förhandlar med.

Att ÖSK sedan inte tvärnekar kan i sin tur bero på att de själva förhandlar med en annan spelare och vill få denne att tro att det finns konkurrens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.