Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Anttonen vill pröva något nytt

110105. Fortsatt trögt.
Det verkar gå väldigt trögt för Patrik Anttonen i hans jakt på en ny klubb att representera. Så här långt har han inte fått några bud. Patrik avvaktar dock samtidigt som han lämnar dörren till en återkomst till ÖSK lite, lite på glänt.

FotbollDirekt: Inga bud på Anttonen – väljer ändå bort ÖSK

Jag skulle tro att svenska, norska och kanske även danska klubbar direkt eller indirekt har så pass bra koll på allsvenskan, att de hade kommit med ett bud till Patrik om de verkligen varit intresserade av att knyta honom till sig.

Även om själva spelarövergången för att represntera en ny klubb i tävlingssammanhang först kan ske under resp. lands transferfönstret, så finns det ju ingenting som förhindrar att kontrakts skrivs och att spelaren börjar träna med den nya klubben. Ungefär som skedde för Roni Porokara hos Germinal Beerschot. Patriks bästa och kanske enda chans tycks vara, att någon klubb får en vakans i sin trupp efter att ha sålt och att de därför måste fylla det hålet med en tillgänglig spelare.

101130.
FotbollDirekt: Lämnar Örebro trots att bud saknas

101116.
Eurosport har bytt några ord med Patrik Anttonen beträffande dennes framtidsplaner. Patrik bekräftar, att han inte kommer att spela i ÖSK nästa år. Något nytt lag har han dock inte gjort klart med och han säger att han är öppen för alla förslag, till och med från allsvenska klubbar.

Eurosport: Anttonen lämnar ÖSK: ”Öppen för allt”.

Om man läser mellan raderna så får jag intrycket av att det kanske inte gått som Patrik räknade med i jobbsökandet. Att gå till en annan svensk klubb var nog inte vad han hade i tankarna då han bestämde sig för att inte förlänga ytterligare en gång. Men marknaden för fotbollsspelare är trög och för en ytterback som redan passerat trettioårsstrecket så står sportcheferna knappast i kö.

5 kommentarer – kommentera

Mackan

Lite märkligt. Patrik gjorde ju en väldigt bra säsong, är utan kontrakt och skadebekymmren verkar vara en minne blott. Hoppas verkligen att han hittar en ny klubb, synd bara att han inte fick ett riktigt avtack för sin fina och långvariga gärning i ÖSK-dressen.

Ficedula hypoleuca

Patrik väntade nog några år för länge med att bege sig ut i den stora vida världen. Om han inte kan komma iväg utomlands för högre lön/lägre skatt kan han lika gärna bli kvar i Örebro.

Mackan

Jo, förvisso. Men sett till senaste säsongen och sin stora rutin tycker jag att Patrik borde kunna vara aktuell för en bra klubb i Norge eller Danmark. Han är inte direkt lastgammal och jag hoppas verkligen han får en chans att tjäna bra med pengar. Men, som du skriver min vän, så hoppas jag verkligen att det blir ÖSK om det blir spel i Sverige. :)

hemvändarn

En skadebenägen 30 årig högerback som är svag i positionsspelet och gärna ligger kvar i gräset och tittar efter domaren ihopp om avblåsning är nog inte högst upp på alla lags önskelista.

Patrik har sina kvaliteter men också sina brister.

Ficedula hypoleuca

Men han har bra läkkött ;-). Patrik har faktiskt en rätt hög tillgänglighet. År 2008 var den 67 % spelade minuter, år 2009 var inte så bra med 55 %, men i år har hans spelat 89 % av tillgängliga matchminuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.