Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Alvaro Santos?

110104. Allsvenskt intresse, men inte från Örebro.
FotbollDirekt har talat med Örgrytes Lars Ranäng, som ”avslöjar” att det finns intresse från en allsvensk klubb samt från utlandet för Örgrytes fotbollsspelande köttbulle. Örebro är dock inte någon av intressenterna, enligt Ranäng.

101222.
I en intervju med Göteborgs-Posten tar Lennart Sjögren död på ryktet att ÖSK bjuder på Santos.
– Det är inget namn vi har tittat på, säger Lennart.

Det rykte som Fotbollskanalen snappat upp verkar ha varit ett försök från agentens sida, att skapa lite svenskt intresse för Santos rundnätta person.

101221.

Bilden från Örgrytes hemsida.

Fotbollskanalen tror sig veta, att ÖSK lagt ett bud på Örgrytes köttbulle Alvaro Santos. ÖIS som balanserar på konkursens rand måste lätta på barlasten och skulle man lyckas göra sig av med Santos så minskar både truppens medelvikt och genomsnittslön. I det här sammanhanget är det nog det sistnämnda som är det mest väsentliga.

Enligt informationen hos Svenska Fotbollförbundet är Santos 177 cm lång och väger 89 kg. Som en jämförelse kan man nämna att ÖSKs åländska vinthund Tommy Wirtanen också uppmätts till 177 cm, men han väger bara 76 kg. Det krävs nog minst att Santos enrolleras i Nordin Gerzics viktminskningsinstitut för att förhållandena mellan längd och vikt skall bli någorlunda acceptabla.

Santos är eller kanske snarare har varit en mycket bra fotbollsspelare. Under sitt första år i Sverige som var år 2002 spelade han 24 allsvenska matcher för Helsingborg och gjorde då 23 poäng fördelade på 16 mål och 7 målgivande passningar. Men det var många år och förmodligen lika många kilo sedan. Återkomsten till Sverige har inte alls blivit lika lyckosam även om det första året, då Örgryte spelade i allsvenskan, väl ändå var rätt ”så där”. Han gjorde då på 19 matcher 10 mål (varav en straff) och passade fram till ytterligare 2. Det är ju trots allt ändå bättre än vad ÖSKs målskyttar brukar kunna prestera.

Enligt Sportklubben.net har ÖSKs skarpaste skarpskyttar presterat enligt följande alltsedan den allsvenska återkomsten:

2007: 4 mål Nedim Halilovic, Stefan Rodevåg
2008: 8 mål Kim Olsen
2009: 8 mål Kim Olsen
2010: 5 mål Nordin Gerzic, Astrit Ajdarevic, Paulinho Guara

Under den tid han spelat hos Örgryte har man också haft känslan av att han varit rätt skadedrabbad. Men så illa har det inte varit med detta. År 2009 spelade han i alla fall 19 matcher och i år blev det 22. De flesta skadeproblemen hade han väl dessutom under det första året då en besvärlig magmuskel ställde till med en hel del problem.

Om ÖSK tar in Santos kan det mycket väl visa sig bli nästa års mest geniala värvning förutsatt att man kan få honom i någorlunda bra trim. Men det kan även bli en riktig flopp, så förhoppningsvis tar ÖSK höjd för detta om man skriver kontrakt med honom. Men min initiala reaktion får nog bli ett hmmm!

Sportsday i Göteborg skrev om Örgryte och Santos för några dagar sedan. Enligt dem skulle det kunna röra sig om en affär i halvmiljonsklassen.

Tillägg: Enligt Örgrytes hemsida är han 181 cm och väger ”bara” 88 kg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.