Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK för samtal med spelare

101220.
I efterskörden till de två anfallare som inte fick några kontrakt med ÖSK har papperstidningens Henrik Brändh kollat av läget med ÖSKs sportchef Lennart Sjögren. På frågan om det är aktuellt att ta hit ytterligare spelare för provspel, svarar Lennart:

– Det är möjligt att vi testar fler i januari, men de spelare som vi för samtal med nu är spelare som vi känner och inte behöver bjuda in för provspel.

ÖSK har ju tidigare sagt att man i första hand vill ta in spelare som kommer kontraktslösa – ekonomin är nog dessutom sådan att något annat knappast är möjligt. Om man då går till siten Fotbolltransfers.com för att kolla in vilka (kvalificerade) spelare som finns tillgängliga från svenska klubbar (och som ÖSK alltså känner till) så är listan inte speciellt lång.

Tänkbara namn från den listan skulle kunna vara:

Ajsel Kujovic.
Har längden och tyngden för att kunna ta centerrollen, men har varit knäskadad och inte lyckats återetablera sig. Dessutom var han väl aldrig någon egentlig hit hos HBK.

Anselmo.
101231.
Anselmo lär ha funnits på en lista över spelare som Trelleborgs FF var intresserade av, men nu finns han inte längre med på den listan. Faktum är att det är tveksamt om ens listan finns kvar efter det att TFF kontrakterat Thiago Pinto Borges, en annan brasse som närmast kommer från en klubb i Kroatien.

1001220.
Halmstads brasse har inte haft någon bra säsong och verkar ha en viss förmåga att komma på kant med sin omgivning. Tänkbar men inte trolig med tanke på hans relativt höga värdering. ÖSK lär väl dessutom inte betala speciellt mycket mer än vad HBK kan göra, så om han ser fram mot en löneförhöjning så är det tveksamt om det lönar sig att flytta.

George Mourad.
Har högsta värderingen på listan, men har väl egentligen inte lyckats någonstans sedan han lämnade IFK Göteborg på jakt efter de stora pengarna. Osannolik.

Joakim Runnemo.
Har förekommit i spekulationerna som vänsterbräddare. Har sagt att han avvaktar för att se vilka bud han kan få. Inte otrolig.

Olof Guterstam.
101231.
Guterstam har valt att varva ned med Täbyklubben IK Frej och borde således kunna siktas på Trängen någon gång under det kommande året.

101220.
Doktorn har nog redan sagt nej tack en gång för mycket till ÖSK.

Hannes Sigurdsson.
101231.
Jag hade trott att Sundsvallsgiffarnas Hannes Sigurdson skulle ha kunnat vara ett alternativ för ÖSK om man sökte något Kim Olsen liknande för den centrala anfallspositionen. Men islänningen verkar i alla fall inte stå först i kön. Dels har han drabbats av en stressfraktur i foten och kan inte träna/spela. Dels så verkar hans framtidsplaner i första hand handla om något tysktalande land söderöver. Allt enligt Sundsvalls Tidning.

101220.
Sundsvalls isländske centertank har nya fotbollsplaner i tankarna. Ville inte förlänga med Giffarna. Om ÖSK söker en tuff straffområdesspelare lär det inte finnas någon svensk arbetslös anfallare som passar bättre på den beskrivningen. Var nog delvis samtidig med Arvi Taler hos Viking i Stavanger. Tänkbar.

Andreas Haddad.
Verkar helst vilja utomlands. Annars skulle han nog passa hos ÖSK. Fast han är väl inte en typisk straffområdesspelare -tror jag.

Douglas.
Fd. kalmarbrasse som inte fick fortsatt förtroende. Har inte fått speciellt mycket speltid och är inte känd för ÖSK.

Varför tar det sådan tid att komma till skott?
Spelare och klubbar har olika intressen. Yngre spelare vill ha bra betalt, korta kontraktstider och en slant för att signa. Det vill säkert även de äldre ha, men för dem är längre kontrakt intressantare. Sportchefen jobb är inte lätt. Dels måste han försöka hitta spelare som är bra nog för att vara med ÖSK och utmana i toppen av allsvenskan även nästa år. Men dessutom måste han se till att ÖSKs rätt knappa resurser räcker så långt som möjligt. Eftersom de nordiska klubbarnas betalningsförmåga är kraftigt nedsatt så är dock  risken att spelare  försvinner till Norge eller Danmark inte alls lika stor som den varit tidigare. Snarare kan det vara så att en eller annan söker sig tillbaka till Sverige. Så ÖSK kan nog kosta på sig att vara rätt tuff i de förhandlingar som pågår.

Troligen har ÖSK indikerat rätt låga kontraktsvillkor, vilket gjort att de aktuella spelarna inte huggit direkt. De vill avvakta för att se om det dyker upp något intressantare. Men det lär det knappast göra. De flesta nordiska klubbar har en besvärlig ekonomiska sits och konkurrerar knappast om dessa spelare. ÖSK kan alltså kosta på sig att vänta ut dem även om man nog vill ha en någorlunda komplett trupp när träningarna drar igång på allvar efter nyårshelgen.

Skulle man misslyckas med att få in önskade spelare inför träningsstarten finns det på sätt och vis ytterligare ett (utbuds)fönster att förlita sig till. Eftersom de flesta kontinentala länder bara har en månads vinteröppet för sina transferfönster så kommer det i början av februari att finnas en hel del spelare som inte fick något kontrakt eller blivit överflödiga i sina nuvarande klubbar. Där finns också en spelarpool att välja ur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.