Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK-seger i 15-gradig kyla

ÖSK hade inga problem med att besegra Karlslund i försäsongens första träningsmatch. Matchen var i princip avgjord redan efter tre minuter och två Nordin-mål. Båda gångerna stod Marcus Astvald för förarbetet. Det första målet nickstyrde Nordin in vid bortre och det andra var ett kanonskott efter en snett-inåt-bakåt passning. Ett mål till blev det i första halvlek och det var provspelande brassen Leo som lyckades pillra in sin egen målvaktsretur efter det att han blivit frispelad centralt.

Annars märkte man inte så mycket av brasilianaren, som inte lyckades få till något samspel att tala om med sina medspelare. Han fladdrade mest omkring på egen hand. Hans sista insats i matchen och med största sannolikhet även i ÖSK var en straffmiss i den 70:e minuten efter det att han krockat med Karlslunds målvakt. Det hela såg rätt oskyldigt ut, men Salko Basic dömde straff och visade även upp det gula kortet för KIFs nya keeper. Någon minut senare såg dock Per Johansson till att det blev mål även i den andra halvleken, då han sköt ett hårt pressat skott som gick in vid målvaktens bortre. Per har en riktigt bra bössa då han träffar rätt. Matchens sista mål kombinerade sedan planens två fd. Forwardsspelarna ihop på egen hand. Ahmed Yasin spelade in en boll centralt och Simon Leonidsson som kommit in från vänsterkanten fick en bra direktträff från ”porokarapositionen”. Dit vill ju Sixten att den icke bollförande yttern skall ta sig.

Av de två provspelarna lyckades islänningen Kristinn Steindórsson bäst utan att på något sätt glänsa. Han höll till ute på vänsterkanten och fick väl inte så mycket boll att jobba med. Jag tycker att han verkar ha ett lätt och fint löpsteg och han tar sig fram rätt bra efter kanten. När han kommer in i banan har han heller inga problem med att hitta passningsmottagare – något som Leo så gott som helt misslyckades med. Matchens gigant var inte överraskande Nordin Gerzic som var på prima spelhumör och styrde och ställde utan någon nämnvärd opposition på mittfältet. Till sin hjälp hade han Erik Nilsson och Denis Abdulahi (defensiv) i den första halvleken och Per Johansson samt Emil Berger (defensiv) i den andra. Både Abdulahi och Berger skötte sig bra. Den förstnämde verkar vara mer av en kampspelare som rör sig en hel del i djupled medan Berger hela tiden rör sig så att säga ”på tvärsan”. Emil håller sig hela tiden spelbar och kladdar inte med de bollar han får utan leverar dem i allmänhet vidare efter en eller max två touch. Dessutom viker han inte ner sig i närkamperna trots att han inte är mer än knappt tvärhandshög.

I övrigt kan man väl konstatera att ÖSK aldrig riktigt behövde ta i tack vare de två tidiga ledningsmålen. Utan ha få till någon riktig struktur i spelet så malde man ändå in ytterligare tre mål, medan Karlslund nog inte hade en enda målchans på hela matchen. Men det skall de inte ha heller mot ett på det hela taget allsvenskt motstånd.

Matchfakta: Karlslunds IF – ÖSK A/B 0-5 (0-3)
02. 0-1 Nordin Gerzic (Marcus Astvald)
03. 0-2 Dto.
38. 0-3 Leo (Kristinn Steindórsson ?)
71. 0-4 Per Johansson (?)
84. 0-5 Simon Leonidsson (Ahmed Yasin)

Laguppställningar:
Första halvlek:
Målvakt: Johan John Alvbåge (tror jag)
Backar: Tommy Wirtanen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah
Mittfält: Erik Nilsson, Denis Abdulahi, Nordin Gerzic
Anfall: Marcus Astvald, Leo, Kristinn Steindórsson

Andra halvlek:
Målvakt: Simon Nurme (tror jag)
Backar: Tommy Wirtanen, Michael Almebäck, Magnus Wikström (75), Samuel Wowoah
Mittfält: Per Johansson, Emil Berger, Nordin Gerzic
Anfall: Ahmed Yasin, Leo (71), Robin Staaf

Ersättare: Boris Lumbana (75), Simon Leonidsson (71)

3 kommentarer – kommentera

Jonas

Tack för en bra matchanalys men ett fel har smugit sig in: John Alvbåge ska det vara…

Ficedula hypoleuca

Tack för den passningen. Jag är varken den förste eller den siste som gör det skrivfelet. Det är väl något med tangentborden (eller alltför obetänksamma fingrar).

Hemvändarn

Lysande rapporter. Tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.