Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lite småplock från Karlslunds arena

* Karlslund tog 40 kronor i entré. Det var första gången i mitt liv som jag betalat för att se en träningsmatch. Å andra sidan är det dem väl unnt. Utan deras egetfinansierade konstgräs så hade det väl knappast blivit någon match i kväll. I den här vinterkylan så kostar nog uppvärmningen en hel del. Så väl bekomme.

* Planen var på det hela taget snöfri – men definitivt inte isfri. Det var bra glid i plasten vilket underlättade glidtacklingarna men gjorde det svårare att vara teknisk.

*ÖSK spelade utan att använda sig av någon av de tre mittfältarna Nordback, Bedoya eller Kihlberg, som ju alla tillhört de tyngre pjäserna under de senaste åren. Inte heller Johannes Skoglund fanns med.

* Det ryktades att Kihlberg inte har någon egen plats i omklädningsrummet längre.

* Kalle Holmberg stod vid sidan av och såg lagom glad ut. Han hade fått något slags utslag på knäet (om jag fattade honom rätt).

* Karlslund är på väg att ”plocka av” örebrosyrianerna flera spelare. Ralle (Razak Ouro-Nimini) spelade första halvlek för hemmalaget. Vi känner på varandra, förklarade Richard Nilsson. Och Dennis Fransson stod vid sidan av planen och berättade att det nog blir Karlslund igen för hans del om hans knä blir bra efter en meniskoperation.

* Michael Almebäck försökte flera gånger att stöta fram för att komma med i målprotokollet. I matchavslutningen var det väldigt nära att hans genomlöpning hade resulterat, men skottet gick tätt utanför.

* Det var omöjligt att se vem som stod i mål på grund av en klädsel som låg någonstans i gränslandet mellan burka och nikab. Identifikationen fick därför lov att göras dialektalt. Dessutom finns det väl bara en svensk målvakt som ropar ”Keeeeperrrr”.

* Ahmed Yasin påminner en hel del om Marcus Astvald i sin aktion. Han gillar att komma i full fart och utmana sin back. Frågan är dessutom om han inte till och med har ett bättre skott än Mackan.

* Leo fick chansen att göra mål på straff efter det att han själv blivit fälld. Men det blev ingen bra straff – den var inte speciellt hård och gick halvvägs mellan målvakt och stolpe i behaglig målvaktshöjd.

* Ingen annan än Nordin fick slå ÖSKs frisparkar. Han hade en i början av matchen som sved överliggaren. Annars var väl kvaliteten så där. Men det var nog svårt att få bra slag på liggande boll i halkan. Vilket också gäller den misslyckade straffskytten.

* Jag blev överraskad över hur rörlig Denis Abdulahi är i djupled. Å andra sidan har han ännu inte fått så många möjligheter att visa upp sig.

* Erik Nilsson såg bättre ut defensivt än tidigare. Kanske något han fått med sig hem från Västkusten.

* Tommy och Mackan hade ett fint samarbete i första halvlek. Tommy kom ofta på överlappningar och när Tommy stötte fram täckte Mackan upp bakom honom. Det gör ju att motståndarna får två delvis olika ytter(typer) att ta hand om. Även Samuel var rätt offensiv på sin kant.

* Per Johansson har som sagt ett riktigt bra skott. Idag sköt han ett hårt pressat skott i mål från rätt långt håll och igår på träningen satte han ett långskott i krysset, som fick de närvarande att säga Oooh! För de som eventuellt undrar kan jag berätta att han har ett år kvar på sitt kontrakt.

7 kommentarer – kommentera

Affeman

Tack för en grym rapport.

Martin

Tack för en bra rapport och bra sammanfattning, speciellt nyförvärvens prestationer var trevligt att läsa om. Skulle gärna veta lite hur Berger stod sig jämfört med övriga mittfältare i ÖSK.

Crille

Starkt av dej att du var där. Var det många där?

Andreas

Vad skulle man gora utan din blogg? Stor tumme upp!!

Ficedula hypoleuca

Man får klä sig efter omständigheterna – jag tycker att jag lyckades rätt så bra. Jag skulle uppskatta att det var 50 – 75 personer som var där och tittade på.

Ficedula hypoleuca

Det är svårt att dra några långtgående slutsatser från matchen. Förhållandena var extrema och motståndet rätt klent. Därför testades Emils defensiva förmåga aldrig på allvar. Man skulle ju helst vilja ha en efterträdare till Kihlen som kan läsa spelet och jämnt dyka upp där behovet är som störst.

Men det jag såg av Emils spel tyckte jag var positivt. Han är hela tiden i rörelse för att hålla sig spelbar och tar kampen om det behövs. Jag såg honom spela mot Forward med Degerfors vid ett tillfälle och då hade han en liknande roll som han klarade av på ett bra sätt. Det var väl ingen slump att han tog det jobbet från sin lagkapten Sebastian Henriksson.

När Carlstad United spelade på Trängen i höstas hade han fått en offensiv roll på mittfältet och då märktes han nästan inte alls. Då försökte han att röra sig på samma sätt men fick nästan aldrig någon bollkontakt. Men det kan ju ha berott på hans medspelare också som inte var så skickliga.

BoP

Mycket uppskattade rapporter! Alldeles för kallt för min del, men gör nog ett försök i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.