Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inför kvällens träningsmatch

Papperstidningen har försökt skriva några rader inför kvällens träningsmatch på Karlslund Arena. Inte för att man lyckats få Sixten att avslöja speciellt mycket mer än ett översiktligt skadeläge och konstaterandet att det skall bli roligt att spela match igen efter två veckors vinterträning. (Sixten är med andra ord precis som vanligt rätt musslig av sig). En spelare som inte kommer att få speltid är William Atashkadeh, nyförvärvet från IFK Göteborg. Han har problem med en ljumske och kommer inte att vara i aktion förrän efter nyår. I övrigt skriver tidningen att det inför kvällens match är frågetecken för kvartetten Tommy Wirtanen, Robin Staaf, Kalle Holmberg och Magnus Wikström. Tommy och Robin var dock med ock tränade fullt ut igår, så det är nog inte så allvarligt ställt med dem.

Däremot räknar man med att testspelarna Leo och Kristinn Steindórsson kommer att vara med. För Leo blir det väl första och sista chansen att visa upp sig i matchspel eftersom han rapporteras åka hem redan i morgon. Förmodligen kommer kvällens laguppställning att drygas ut med ett knippe spelare från talangtruppen. På torsdag skall A-truppen ju spela mot Forward och då vill man väl ha sina spelare någorlunda fräscha.

Motståndarna från Karlslund skriver på sin hemsida, att man genomfört försäsongens värvningskupp inom örebrofotbollen. Från div 3-konkurrenterna Örebro Syrianska har man nämligen lockat över Zana Can, som var syrianernas främste och seriens näst bäste målskytt förra året med 17 fullträffar. Fler än vad etablerade målgörare som Rynninges Peter Lundberg och FBKs Saeed Rashid förmådde göra.

Inför matchen skriver KIF att deras nye målvakten Bala Musa Bajaha kommer att vakta målet. Bajaha kommer från Nyköpingsbissarna och kan på sitt CV skriva gambiansk landslagsmålvakt. I konkurrens med Djurgårdens Pa Dembo Touray. I Bissarnas match mot ÖSK Ungdom i höstas blandade han friskt och bjöd både på riktiga paradräddningar och väl intvålade målvaktshandskar.

I dagens pappers-NA står det att matchen börjar kl. 19:00, vilket dock är felaktigt, eftersom man drar igång redan kl. 17:00.

Tillägg: NA;s artikel i nedkortat format.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.