Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rättvisa skipad för Karlstad BK

Det tycker nog i alla fall representanterna för Karlstad BK. Laget blev utan egen förskyllan snuvad på en plats i div 1 och trots ett antal överklaganden var Fotbollförbundet stenhårda. Sedan hoppades man att det konkurshot som hängde över Valsta Syrianska skulle leda till att det blev en ledig plats i norrettan. Men icke, Valsta fick till slut fram tillräckligt med pengar för att blidka skattemyndigheterna. Räddningen eller vad man nu skall kalla det kom i stället från Gröndal. De tyckte att man inte hade tillräckligt med resurser för att fortsätta i ettan och avsade sig spel på den nivån. Den lediga platsen har i stället gått till Karlstad BK, vilket utlöst ett riktigt värmländskt jubel.

KBK var för den kommande säsongen inplacerade i samma serie som ÖSK Ungdom. Frågan är nu vem som blir KBKs ersättare. IFK Hässleholm var bäst av de kvallag som inte gick upp. De spelade två oavgjorda matcher och missade div 2-spel på grund av färre gjorda bortamål. Blir de uppflyttade måste något annat lag flyttas över till Norra Götalandsserien. Det torde i så fall bli ett göteborgslag – sådana finns det gott om och serien innehåller redan tre.

NWT: Vilken julklapp, Karlstad BK
VF: Per Johan lovar spelarna fest
VF: Gröndals arena för liten för ettan

Tillägg: Hos Carlstad United har man funderat på vilket lag som kommer att få gå upp/stanna kvar i tvåan. Man har dessutom läst tävlingsreglerna och kommit fram till att det blir Annelunds IF som får stanna kvar i tvåan. Det låter väldigt troligt, speciellt som Annelund var den andra klubb som drabbades av att seriens resultat räknades om efter det att det fastställts att Utsikten hade använt sig av en otillåten spelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.