Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Porokara till Belgien

101113.
Ronis nya klubb har ännu inte bekräftat övergången på sin hemsida. Däremot uttalar sig klubbens tränare Glenn de Boeck för Het Nieuwsblad och berättar, att man skall undersöka möjligheten att få honom spelbar redan till december. Man hoppas på att kunna få ett undantag från transferreglerna på grund av att Roni från och med den 1 december är kontraktslös.

Av allt att döma är det till en klubb i en viss oreda som Roni går. Tränaren, den tidigare belgiske landslagsmittbacken Glenn de Boeck, sitter löst och alla personförändringarna i klubben har gjort att den antwerpska folkhumorn har döpt om klubben till Terminaal Beerschot. Uppenbarligen fick man med den gamla Beerschot-förbannelsen på köpet, då Germinal Ekeren slogs ihop med Beerschot.

101112.
Det har ryktats om det ett tag, men nu verkar det vara klart. Roni Porokaras nästa klubb heter K.F.C. Germinal Beerschot. Ny hemadress för Ronis del blir alltså Antwerpen. Hans nya klubb ligger på 12:e plats i den belgiska 16-lagsligan.

Footgoal.net: Porokara va signer au Germinal Beerschot

101108.
När Roni Porokara kom till Sverige och Örebro för tre år sedan sågs det nog av de flesta som ett första steg i en utlandskarriär. Ja, utanför Sverige och Finland alltså. Möjligheterna att ta det steget har också funnits, men Roni har hela tiden tvekat – förmodligen lockad främst av utsikterna till att få en bonus för sin namnteckning om han gick kontraktslös.

Nu verkar det dock som om de planerna inte gått i lås. Kanske inte så märkligt eftersom hans form under året varit tveksam. Ändå kommer kvällens uppgifter om att han återvänder till Finland som en stor överraskning. Finska spelare brukar ju sällan tveka om de får en möjlighet till spel i Sverige eftersom förutsättningarna (och ersättningsnivåerna) är högre här än i Finland. Roni får säkert en slant även för påskriften hos en finsk klubb, men jag tror nog ändå att han ångrar sig över att inte han inte tog chansen i Israel i våras eller förlängde med ÖSK.

MTV3.fi: Porokara ett miljöombyte – övervakning av nyheter inom kort (automatöversatt)

Fast det kan ju också vara så att han åker tillbaka till Finland i avvakten på ett nytt ”utlands”kontrakt.

1 kommentar – kommentera

Rudolf Blodstrupmoen

Inte alltid lätt att förstå Google översättningar. Men jag får intrycket av att han har nått på g. Han tror ju själv att han ska ha klart med ny klubb inom ett par dagar. Förmodligen är det inte en finsk klubb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.