Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK avancerade i Europe League

I och med Helsingborgs Cupseger nu på eftermiddagen, så avancerar ÖSK ett steg i kvalificeringen i nästa års Europe League. ÖSK är nu det andraplacerade allsvenska laget (efter det att skåningarna tog cup-segern, som ger start i den tredje omgången). Detta innebär att ÖSK kommer in i kvalificeringsspelet i omgång 2 istället för i omgång 1. HIFs cupseger innebar också att fjärdeplacerade Elfsborg tar en plats och får starta i den första kvalificeringsomgången. I årets kvalificering för Europe League spelades den andra omgången den 15 resp. 22 juli.

En liten strimma av hopp tändes måhända även hos BK Häckens supportrar. Om Sverige tar hand om någon av de tre Fair Play platserna (baserat på Fair Play bedömningarna från alla UEFA-sanktionerade matcher (landslag och klubblag) mellan 1 maj 2010 och 30 april 2011), så kommer den platsen att gå till Häcken som trea i den svenska FP-tabellen. Ettan Malmö FF och tvåan IF Elfsborg är redan kvalificerade på fotbollsmässiga meriter. Sverige brukar placera sig bra i denna ”tävling” så det finns nog ett visst hopp även för Häcken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.