Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Årets hedersomnämnanden

Webbsporten – ÖSK – årets överraskning.
Visst, ÖSK hade något redan ifjol då man slutade sexa – men, det var först i år som Sixten Boström började spela riktigt bra. ÖSK spelade så pass bra att det ledde till Europa League-kval nästa år.

Nordin Gerzic är den stora spelaren bakom framgångarna för Örebro, där Porokara, Ajdarevic och Wowoah också haft stor del i den allsvenska framgången för klubben som var på ruinens brant bara för fem år sedan.


Patrik Sjögren Sportbladet – Allsvenskans tio bästa i år.
3. Nordin Gerzic
Har burit Örebro till en tredjeplats i allsvenskans och spel i Europa. Troligtvis spelar Gerzic också i Europa nästa år men frågan är om han gör det med ÖSK? Fullständigt lysande i år vilket ger en pallplacering mitt bland skåningarna.

 

7. John Alvbåge.
Bäst i allsvenskan med 14 nollor i årets succélag Örebro. Är mogen för större uppdrag och det borde finnas intressenter efter Alvbåges prestationer. Har även stått för årets TV-intervju när han försökte göra sig hörd i direktsändning med en skrikande dotter i famnen.


Fotbollkanalen: Lundh: Min allsvenska klubb 2010 – startelvan, stadion och ner till tranferlista

Mittfältare Nordin Gerzic, Örebro
Började ta fotbollen på allvar och bantade ner sig inför allsvenskan 2010. Den lätte Gerzic har flugit fram över de allsvenska planerna och har med kreativitet, teknik och lekfullhet hjälpt ÖSK mot toppen. Borde vara given på landslagets vinterturné efter denna säsong och räkna med att han blir svår att behålla.

Ordförande – Rose-Marie Frebran, Örebro.
Tänk att ÖSK inte bara har rest sig efter haveriet i mitten av 00-talet utan även etablerat sig som en toppklubb i allsvenskan. Imponerande. Målmedvetet arbete och en stark ledning som haft en klar riktning och vågat gå egna vägar (finske tränaren Sixten Boström) vilket har gett resultat. Som en röd tråd går Frebran som blev ÖSK:s ansikte i motgångens stund (i kamp mot Lagrell) och sedan ledde återtåget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.