Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Serieindelningen år 2011

101107.
Signaturen Jojje (med förmodade fotbollsrötter i Akropolis) har i en kommentar placerat följande lag i nästa års div 2 Södra Svealand:
Assyriska Föreningen (Norrköping), Enskede IK, Eskilstuna City, FOC Farsta, FC Gute, FK Linköping, (?), Nyköpings BIS, Smedby AIS,  Konyaspor KIF, Vimmerby IF, Värmbols FC, Värmdö IF.

Detta skulle i så fall innebära att ÖSK Ungdom hamnar i div 2 Norra Svealand, som skulle kunna få följande sammansättning (från väster till öster):

Carlstad United, Karlstad BK, KB Karlskoga, Rynninge IK, ÖSK Ungdom, Skiljebo SK (Västerås), Västerås IK, Enköpings SK, Gamla Uppsala SK, Rotebro IS (Sollentuna),  Sollentuna United, Strömsbergs IF (Tierp),

Ett förslag till serieindelning som säkert gillas av de flesta inblandade parter. Eftersom örebrolagen på div 3-nivå spelar mot motståndare från Värmland och Västmanland känns det logiskt att även göra det i div 2. För ÖSK tycker jag att det ser riktigt bra ut. Det blir intressanta matcher mot lag som man till en stor del känner sedan tidigare genom serie- och vänskapsmatcher. Den besvärliga resan till Gotland och den usla planen i Visby faller bort och det blir bara två stockholmsresor.

Det enda lag som rimligen kan tycka att detta är ett riktigt dåligt förslag är Sandvikens IF, som kommer att bli tvångsförflyttade till div 2 Norrland (och allt vad det innebär i form av långa resor). Men eftersom det fattas ett norrlandslag lär de hamna där oberoende av hur man utformar svealandsserierna.

101030.
Värmlands Folkblad har gjort ett spekulationsförsök beträffande vilka lag som kommer att få spela i div 2 Södra Svealand. Får tidningen rätt så kommer värmlandslagen Carlstad United (nedflyttade), Karlstad BK och KB Karlskoga att spela i denna serie nästa år. Detta på grund av ett gäng göteborgslag lär hamna i Västra Götaland. Vidare tror tidningen att Nynäshamn och Smedby samt några av stockholmslagen hamnar i andra serier.

Rätt trevligt, tycker bloggen som hellre ser matcher mot värmlänningar än mot stockholmare.

Värmlands Folkblad: Värmlandslagen lär få dra till Stockholm 2011

6 kommentarer – kommentera

Heja På!

Ni är välkomna!
;-)

jojje

nej ungdom hamnar inte heller i norra, ungdom o rynninge fanns varken me i södra eller norra, intressant o se vart ni hamnar!

Ficedula hypoleuca

Ja, det blir intressant. Det blir väl Nordvästra Götaland i så fall med värmlänningarna och lag som Tord (Jönköping), Götene, Gauthiod (Grästorp), Annelund, Tibro, Skoftebyn (Trollhättan) och någon göteborgare.

Även om jag inte förstår hur man i så fall lyckas fylla Norra Svealand. För om örebrolagen inte spelar i Norra lär väl inte värmlännningarna göra det heller. I så fall fattas det fem lag i den serien.

Ficedula hypoleuca

Jo, det lutar nog starkt mot Västra Götaland. Luckorna i norrlandsserien täcks ju upp av de nyuppflyttade Morön och Junsele. Då kan Sandviken och Hudiksvall (?) vara kvar i Norra Svealand där också Vallentuna hamnar. Osv.

Till västra Götaland förs då ÖSK, Rynninge, CU, KB och KBK. Tibro, Götene och Gauthiod känns också rätt säkra. VMA (och Tord) borde avståndsmässigt också höra dit, men de kan även vara kvar i östra Götaland. Sedan får man väl fylla på med göteborgslag.

Daniel

FK Linköping kan ni räkna bort, de spelar i div 3 nästa år. BK Kenty skulle dock kunna bli aktuella.

Ficedula hypoleuca

Ja, det var säkert Kenty han menade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.