Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Målskyttarnas match

ÖSK har verkligen inte mycket att spela för på söndag i Trelleborg. Det hade man i och för sig inte i måndags heller, eftersom serieplacering och europaplats var klara redan före göteborgsmatchen. Men i den sista matchen på Behrn Arena inför en stor publik ville man givetvis vinna och man gjorde det också övertygande. Frågan är hur motiverade lagmedlemmarna kommer att känna sig när de springer ut på Vångavallen vid halvfemtaget på söndag? Förhoppningsvis kan om inte annat den handfull tillresta kubaner, som gjort den långa resan ner till Trelleborg, få laget att samla ihop sig till årets sista kraftansträngning.

Motståndarna från Trelleborg har faktiskt betydligt mer att spela för. För lagen i det täta mellanskikt, där bland annat TFF återfinns (för närvarande är de sexa), så kan avslutningsresultaten få stor betydelse – både placerings och pengamässigt. Beroende på hur det går i de andra matcherna kan skåningarna faktiskt bli allt från femma till nia i serien. Femma blir man om ÖSK besegras och om Mjällby inte slår Malmö FF. Nia blir TFF om de inte vinner mot ÖSK samtidigt som de tre jagande lagen Djurgården (HBK hemma), IFK Göteborg (Gefle hemma) och Kalmar FF (Helsingborg borta) vinner sina matcher.

Men även om det verkar som det mesta av söndagsmotivationen borde finnas hos hemmalaget så finns det i alla fall tre spelare hos ÖSK, som har en del att kämpa om. Tack vare ett testamente finns det i ÖSK en fond, som varje år delar ut 10.000 kronor till lagets bästa målskytt. Det brukar väl inte vara så mycket konkurrens om vem som skall få dessa pengar. Men i år är det verkligen skarpt läge för ÖSKs tre bästa målskyttar. Paulinho, Nordin Gerzic och Astrit Ajdarevic har samtliga gjort fem mål och har således en bra chans att skaffa sig lite extra julpengar om de har siktet bra inställt på söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.