Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingen vinterfotboll

101116.
Planerna på att återuppliva Royal League har hamnat i frysen igen. Norrmännen ville inte vara med och då föll hela projektet (för den här gången).

NA: Inget Royal league för ÖSK 2011

101102.
Helsingborgs Dagblad: Royal League kan få nytt liv
FotbollDirekt: Medaljörer gör tummen upp för Royal League

101010. Mera vinterfotboll?
NA skriver nu på söndagskvällen att Royal League kan vara på väg att återuppstå. På det hela taget ointressant om det inte vore för att ÖSK ligger bra till för att få vara med.

Jag undrar om det är de positiva erfarenheterna från årets allsvenska marsfotboll som satt igång upptiningsprocessen. Nej, knappast det. Eftersom arrangemanget inte lär locka några större åskådarmängder – inte ens bandypubliken vill ju nuförtiden stå ute och frysa – så funderar man tydligen på att förlägga turneringen till något varmare land. På så sätt behöver man ju inte bekymra sig om den publik som inte kommer att komma heller.

Från ÖSKs sida är man naturligtvis positiv. En nyuppväckt kunglig liga skulle ju innebära att man mer eller mindre ”gratis” fick ett knippe träningsmatcher mot bra motstånd. Utan att ens behöva be att få spela mot dem. Dessutom skulle det bli mindre besvärligt att fylla vinterhalvåret med meningsfulla aktiviteter.

Hela upplägget bygger dock på att man får tag i någon TV-kanal som är villig att sända samt bekosta kalaset. Jag är inte så säker på att man lyckas. Det är ju inte direkt så att det saknas TV-fotboll under vintrarna. Fotboll som dessutom är betydligt mer intressant än en nordisk plojturnering.

NA: Royal league kan återuppstå

Som kanske framskymtar mellan raderna så är jag inte säker på att det är någon bra idé (sett ur ett publikperspektiv, skall jag vill tillägga).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.