Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helsingborg och europaplatserna

Svenska Fotbollförbundet har ansett sig föranlåten att förklara vad som gäller beträffande de sk. europaplatserna. Frågan är aktuell på grund av att Helsingborg har möjlighet att vinna både allsvenskan och svenska cupen.

Resultatet av utläggningen är väl i princip att fjärdeplatsen i allsvenskan kvalificerar till europaspel om Helsingborg vinner cupen men inte allsvenskan. HIF får då sin europaplats på grundval av sin cupseger. Eftersom allsvenskan har tre europaplatser till sitt förfogande och Helsingborg inte utnyttjar sin (de tar ju cup-platsen) kallas fjärdeplatsaren från allsvenskan in.

Med tanke på hur det ser ut i allsvenska och i cupen är väl det här ett inte helt orealistiskt scenario.

2 kommentarer – kommentera

Mackan

Hejsan Erik,

Har för mig att du hade en lista på hur mycket placeringspengar man fick i serien. Kan inte hitta den nu. Har du månne en länk?

Riktigt kul med tredjeplatsen. Hoppas att detta kan lyfta ÖSK ytterligare. :)

Ficedula hypoleuca

Hej Mackan!

Du tänker nog på den här artikeln:

Sydsvenskan: Så mycket är placeringarna värda

Bloggen skrev om detta i denna artikel.

Nu är det ju inte säkert att fördelningen blir likadan för i år. Antalet TV-sändningar i TV4 och Canal Plus har väl varit fler i år och då blir varje direktsändning mindre värd. Å andra sidan har väl ÖSK förekommit flitigare i direktsänd TV i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.