Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Europaspel i strumplästen

ÖSKs fotbollsspelare kunde idag i TV-soffan genom att beskåda matchen AIK – Elfsborg se hur det egna laget kvalificerades för Europaspel nästa år.  Dessutom säkrades en uppsättning allsvenska medaljer av valören Lilla Silver. För en gångs skulle får man väl lov att sända en tacksamhetens tanke i riktning mot Solna.

Med två omgångar kvar att spela har nu laget hamnat i vad som väl närmast skulle kunna karaktäriseras som ett allsvenskt ingenmansland. Det finns varken placeringar eller placeringspoäng kvar att spela om. Laget har blivit trea – punkt slut.

I och med AIKs seger över Elfsborg, så får ÖSKs morgondagsmotståndare IFK Göteborg något att möjligen spela för. Med tanke på Elfsborgs urusla form så är det inte alls omöjligt, att de även torskar i den sista matchen, då de möter GAIS hemma. I så fall skulle IFKarna med Örebro borta och Gefle hemma kvar på matchprogrammet genom vinst i bägge kunna pressa sig förbi i den slutliga tabellen. Om sedan Helsingborg vinner cupen men inte allsvenskan, vilket verkar vara det troligaste scenariot, så blir faktiskt fjärdeplatsen värd en biljett ut i Europa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.