Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förnyat förtroende för Almebäck

Michael Almebäck finns med på planen då det svenska landslaget i kväll skall försöka hämta igen Schweiz tremålsförsprång i U21 play-off. Däremot har Marcus Nilsson – Almebäcks mittbackspartner i den förra matchen – fått lov att lämna över sin plats till Nicklas Backman. Joel Ekstrand är skadad.

Matchen som sänds av TV10 sparkas igång kl 20:00.

Resultat: Det blev bara 1-1 för Sverige efter en lovande första halvlek. Resultatet lär väl så att säga få vissa konsekvenser.

1. Inget deltagande i U21-EM för Sveriges del.
2. Detta bör innebära att allsvenskan inte behöver starta lika tidigt nästa år eftersom man inte behöver göra något uppehåll medan EM:et spelas.
3. Michael Almebäcks landslagskarriär är över. I alla fall i det korta perspektivet om han nu inte kommer med på någon av vinterresorna. Men det finns många som går före honom nu när inte längre åldern är en restriktion.
4. Fokus flyttas nu över på nästa kull som skall försöka kvalificera sig. I den kullen återfinns bland annat Marcus Astvald och Astrit Ajdarevic. För Erik Nilsson och Per Johansson (båda födda 1989) har tåget gått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.