Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

I skuggan av San Siro

Martin Bengtssons självbiografi dramatiserades för något år sedan av Länsteatern i Örebro. Nu har SVT förvanskat den ytterligare och serverar den som en 60 minuters TV-teaterföreställning. Denna sänds ikväll av TV2 mellan kl. 20:00 och 21:00. SVT skriver följande om föreställningen:

Veckans föreställning: I skuggan av San Siro

Den sanna historien om en vanlig svensk kille, Martin Bengtsson, som lyckades nå den stora pojkdrömmen för varje fotbollsälskande tonåring. Vid 17 års ålder blev han proffsspelare i legendariska fotbollslaget Inter i Italien. Men framgångssagan förvandlades till en mardröm. Martin hamnade i en djup identitetskris och tillbringade lång tid på sjukhus. Han hittade till slut tillbaka till ett mer harmoniskt liv utanför elitidrottens stress och krav.

Länsteatern i Örebro har dramatiserat Martin Bengtssons självbiografiska bok. I den enda rollen ser vi Hans Christian Thulin i en utarbetad tv-version av scenföreställningen.

Regi: Isabelle Moreau.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.