Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

O-T till Trängen

Bloggen begick misstaget att ta sig en O-T tur till Trängen för att se nedflyttningsdramatik regisserad av BK Forward och Östersunds FK. Det blev milt uttryckt en väldigt tråkig match mellan två lag som inte ville eller kunde spela fotboll. Mest en massa tjongande – än hit och än dit. Under matchens första 75 minuter tjongade man mest på Forwards planhalva och jag trodde nog att det till slut skulle slinka in en boll bakom Forwards 17-årige målvaktstalang Jacob Rinne. Men det gjorde det inte – inte på grund av att Rinne var speciellt bra utan på grund av att ÖFK var så svaga offensivt. Nu är nog ändå Jacob rätt bra, men han fick inte utlopp för sin talang i den här matchen.

Sista 15 flyttade Forward över positionerna på ÖFKs planhalva, men visade sig vara precis lika impotenta som jämtarna. Tyvärr blev Josef Ibrahim kvar på bänken hela matchen, vilket förvånar mig en del. Är man så bra att ÖSK kastar lystna blickar borde väl en startplats hos Forward vara mer eller mindre given. Men han kanske varit sjuk eller så.

Av de tre föredettingarna i Forwards lag så tyckte jag att kämpen Peter Olsson skötte sig bäst. Peter spelade, med lagkaptenens bindel runt armen, mittback och tack vare sin utmärkta placeringsförmåga så märktes hans (relativa) tröghet överhuvudtaget inte. Dessutom var han nog Forwards farligaste anfallsvapen. De få gånger som det hettade till framför ÖFK-målet var det som resultat av något av Peters enorma inkast. Joakim Gren skötte sig hyfsat som vänsterback och var en av de få i laget som förmådde att slå en mottagbar passning till en medspelare. Herish Kuhi sprang och sprang och sprang, men fick inte betalt för detta. De gånger någon av chansbollarna nerifrån plan nådde upp till honom tappade han den i allmänhet på en gång. Inte för att han hade så värst många att försöka samspela med, men ändå.

Sammanfattningsvis kan man väl säga, att båda lagen bör ha varit rätt nöjda över att de i alla fall fick en poäng med sig efter denna fotbollsfattiga tillställning.

I övrigt snappades det upp:

– att A-truppen inte åker ner till Göteborg förrän i morgon. Normalt brukar de övernatta i närheten av bortaplan, men så icke denna gång.

– att Karlslunds talangfulle anfallare Kalle Holmberg inte kan vara med i morgondagens ödesmatch mot Enskede. Kalle kom med en lindad hand och berättade att han fått en spricka i den på träningen igår. Ismael Badije lär ta hans plats i morgon. Så det blir nog långa inkast på Karlslund Arena också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.