Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ödesmatch på Behrn Arena

Fortsatt div 2-spel står på spel när FC Gute kommer till Behrn Arena för årets näst sista match i div 2 Södra Svealand. Men inte för hemmalaget utan för gästerna som nog helst bör vinna för att ha en rimlig chans till en övervintring med bibehållen divisionstillhörighet. Jag skulle tro att ungefär hälften av seriens lag håller tummarna för en hemmaseger. En sådan skulle nämligen innebära att alla lag förutom Karlslund är säkra på att inte hamna på någon av de två direktnedflyttningsplatserna. För Karlslund räcker det vid ÖSK-vinst med en poäng till i någon av de återstående två omgångarna för man skall kunna undvika direktnedflyttning.

För ÖSK Ungdoms del skulle en seger innebära, att man av egen kraft kan undvika att till slut hamna på kvalplatsen. Med suveräna seriesegrarna Akropolis på bortaplan i den sista omgången, så  utgör gutematchen förmodligen den bästa möjligheten att definitivt säkra ytterligare en div 2-säsong.

Två formsvaga lag.
Inget av de två lagen kan väl egentligen med någon större grad av övertygelse hävda, att de är favoriter till att ta hand om de tre poängen. ÖSKs höstform har inte varit bra och i de senaste fem matcherna har laget bara en vinst och det var dessutom en knapp sådan på hemmaplan mot jumbolaget Vallentuna. Gutarna å andra sidan har varit seriens sämsta bortalag så här långt. De hittills spelade tio bortmatcherna har resulterat i en vinst, en oavgjord och åtta förluster. Båda lagen har en hel del att spela för samtidigt som det finns en del frågetecken kring deras prestationsförmåga.

Kapten Björnkvist kan leda ett starkt lag ut på Behrn Arena, då årets sista hemmamatch skall spelas för ÖSKs talanglag.

På sin hemsida har ÖSK angivit, att följande starka trupp skall försöka bärga de tre poängen.

Målvakt
: Nils Carlson
Backar: Daniel Björnkvist, Bertin Ze Ndille, Pontus Jacobsson, Axel By
Mittfält: Viktor Lindkvist, Boris Lumbana, Gustav Källberg
Anfall: Adam Botvidsson, Fedja Jelecak, Henri Belle

Ersättare: Anel Coralic, Adam Eriksson, Kevin Larsson, Andre Molnar, Andreas Ståhl, Nicklas Svensson

ÖSK Ungdom – FC Gute
Behrn Arena, 25 september kl. 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.