Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust för Söder

ÖSK Söder förlorade den viktiga streckmatchen mot Öfvre Adolfsberg på söndagseftermiddagen. Trots att laget förstärkts med spelare från ÖSKs talangtrupp blev det förlust med 2-0 efter det att gästerna på Ekäng gjort ett mål i vardera halvleken. Det andra målet gjordes för övrigt av den tidigare ÖSKaren Christopher Kihlgård, som avlossade ett av sina patenterade långskott.

Hemmalaget var något mer spelförande under större delen av matchen, men lyckades sällan få till några riktigt heta målchanser. Dessutom hade Öfvre en riktigt bra målvakt, som avvärjde de gånger någon ÖSKare lyckades ta sig igenom försvarslinjerna. Sett till matchförloppet hade ett oavgjort resultat kanske bättre återspeglat matchinnehållet, men det hade egentligen inte hjälpt ÖSKarna nämnvärt, eftersom de behövde en vinst för att kunna ta sig upp i jämnhöjd med Öfvre. Och någon vinst var man aldrig ens i närheten av.

Nedflyttningen till div 5 ser nu ut som om den skulle vara på väg att bli oundviklig. Det enda kvarvarande halmstrået är Latorps IF. Om de förlorar sina två kvarvarande matcher samtidigt som ÖSK Söder vinner sina två, så tar de svartvita i alla fall hand om kvalplatsen. I kvalserien spelar div 4-laget mot andralaget från div 5 Södra resp. Norra. Lagen möts i en enkelserie.

Latorp möter Hidingsta hemma i nästa omgång och därefter Lekeberg borta i slutomgången. På Söders program står det Lekeberg hemma och sedan Glanshammar på bortaplan som avslutning.

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.