Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 7. september

A-truppen tränar kl. 09:30 enligt det nyuppsatta träningsschemat på officiella. Forwards Hosef Ibrahim deltar i träningen idag och på torsdag, skriver man på officiella.

ÖSK Söders andralag reser till distriktets östra utmarker för att i en uppskjuten match på Sörbyvallen i Nyckelby möta laget med samma namn (ja, alltså Nyckelby). Hemmalaget jagar en av de två uppflyttningsplatserna till sexan, medan ÖSK Söder är nöjda med att kunna hålla laget kvar i sjuan. Söders andralag har gått efter omständigheterna bra under hösten och är inte utan chans. Speciellt inte som man på hemmaplan besegrade Nyckelby för några veckor sedan. Dessutom har laget för kvällen fått förstärkning av några spelare från div 4-laget. Grundtipset får nog bli ett högst osäkert ”Ovisst”.

Resultat: Det var Nyckelbys tur den här gången. Hemmavinst med 3-2. ÖSK Söders mål gjordes av Benny Guldfot och Shadde på straff.


Internationellt är nog Roni Porokara med på plan då Finland möter Nederländerna på bortaplan i Rotterdam. Matchen börjar 20:30 och sänds av TV 4 Sport. Kvar på en landslagbänk verkar det som om Michael Almebäck skulle kunna bli. Han har i alla fall inte fått komma in på planen under U21-landslagets två senaste matcher. Idag är det bortamatch mot Bulgarien. Matchen börjar kl 18:00 och sänds inte i någon av TV-kanalerna.

Resultat: Micke fick inte någon speltid i den här matchen heller som Sverige vann med 1-0 efter mål av Jiloan Hamad. Roni blev inbytt då andra halvlek började, men märktes knappt av.


I en annan del av stan, närmare bestämt på Karlslund Arena, så möts Karlslunds FF och Latorps IF kl. 19:30 i en div 4-match. Resultatet i den matchen är mycket intressant för ÖSK Söder. Latorp ligger nämligen två poäng efter Söder (och på nedflyttingsplats) och från ÖSK-håll ser man givetvis gärna att de stannar där. Rimligen borde Karlslunds talanglag kunna rulla ut latorparna, om viljan finns. Med tanke på hur div 2-lagets matchprogram ser ut är det till och med möjligt att en del spelare från A-truppen ansluter. KFF har ett farmaravtal med KIF HFK.

Resultat: Tyvärr vann Latorp, vilket innebär att ÖSK Söder ligger på nedflyttningsmatch igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.