Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Skräll gav Söder full poäng

Sadh Tchaefa och Wallison Kleber gjorde ÖSK Söders mål mot serieledarna från Sköllersta.

ÖSK Söder överraskade på fredagskvällen genom att inte bara leverera en bra match utan ännu mer genom att behålla de tre poängen som stod på spel för egen del. Trots att talangtruppen denna kväll inte kunde släppa till någon av sina spelare (förkylningar härjar i den truppen) så kom Söder till spel med ett lag som innehöll en del nya ansikten. Roberto Carlos (23) och Wallison Kleber (18) har anslutit från Sportakademin Cantolao FK, Anel Bektic (25) har kommit från Bosna och den tidigare Forwardspelaren Sahd Tchaefa (20) har börjat spela fotboll igen efter ett sabbatsår.

Tidig Sköllerstaledning.
Det blev också två av nyförvärven, som kom att avgöra matchen till Söders fördel. Men först hade Sköllersta tagit en mycket tidig ledning i matchen. Redan på den första hörnan efter några minuters spel fick man in 1-0 efter en slumpartat skott utifrån plan, som letade sig in i trakten av krysset. Definitivt inte ett mål som man vill ha emot sig om man jagar poäng. När sedan det höll på att bli 0-2 efter en rörig situation vid nästa hörna några minuter senare såg det inte alls bra ut. Men ÖSKarna fick ordning på spelet och höll sedan emot bra hela första halvlek utan att det ens hettade till framför Maravilha Kimenga i ÖSK-målet. Så bra faktiskt att det stod 1-1 i halvtid efter det att en rätt fysisk Sahd Tchaefa skaffat sig en fördel i straffområdet för att sedan rulla in bollen. Sahd hade några minuter tidigare på egen hand dribblat sig igenom gästernas försvar för att sedan se sitt avslut gå knappt utanför bortre.

Tidig matchboll i andra.
Andra halvlek hade sedan knappt börjat innan Wallison Kleber, en annan av de nya spelarna, överraskande kunde göra 2-1 till hemmalaget. En framspelning genom Sköllerstas backlinje gav honom fri lejd och öga mot öga med Sköllerstas målman fick han in bollen efter en touch på denne. Resten av andra halvlek bestod i princip av försök från Sköllerstas håll att etablera en press mot ÖSK-målet. Någonting man faktiskt inte var så värst duktiga på – jag hade nog väntat mig mer av struktur i anfallen från serieledarna. Söder som hade börjat matchen med en 4-3-3 uppställning för att sedan växla ned till 4-4-2 avslutade med vad som väl närmast var en tillbakapressad 4-5-1. Mot slutet av matchen handlade det nästan enbart om utbyte av långbollar. Sköllersta slog långt in mot ÖSKs straffområde i hopp om att någon av deras offensiva spelare skulle få tag på bollen och Söders spelare skickade tillbaka den i förhoppningen om att det skulle dröja någon minut innan den kom i retur. Det gjorde den också men i allmänhet utan någon adress.

Försvarsstarkt Söder.
ÖSKs starkaste lagdel för kvällen var nog backlinjen (Pontus Lövgren – Jesper Källqvist – Daniel ”Flipper” Filipovic och nye Anel Bektic). Speciellt glädjande eftersom försvarslinjen under våren oftast sett väldigt porös ut. På mittfältet plussar jag för gästspelande Jonathan ”Jotta” Åström och den för kvällen överraskande rörlige och samspelsvillige Dennis Gerzic. Anfallsmässigt såg målgöraren Sahd Tchaefa bra ut – fysisk och med bra teknik. Något som även gällde kraftige Roberto Carlos, som stångades bra mot Sköllerstas backlinje även om dessa ibland tyckte att han blev lite väl opolerad.

Med sex poäng på de senaste två matcherna börjar det faktiskt att se lite bättre ut för ÖSK Söder. Även om man fortfarande ligger kvar på nedflyttningsplats.

Mingelbild: Efter 2-2 matchen mot Vivalla Star i P17-matchen på Navet hann Abbas Fadel, Erik Sundelius, Sharma Ahmet och Mirza Rakovic över till Ekäng för att se Söders spännande slutminuter mot Sköllersta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.