Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 16. augusti

A-truppen uppladdningstränar någonstans i Blekinge på förmiddagen och möter Mjällby AIF på Strandvallen kl 19:00.

ÖSK Söder har haft oturen att få en matchdag när ÖSKs bortamatch sänds av Canal Plus. De möter Karlslunds FF, ett annat talanglag, på Karlslunds arena kl. 19:30. En viktig match för ÖSK Söder som måste börja ta poäng nu om de skall ha någon chans att klara sig kvar i fyran. Kvällens motståndare återfinns i ingenmansland i tabellens mitt och har väl inte så mycket att spela för förutom lokalprestigen.

KIF använder sitt FF delvis som B-lag för div 2-laget så troligtvis kommer det att finnas en del A-truppsspelare med i laguppställningen. Detsamma gäller för ÖSK Söder som ju kan låna ner från sin farmarpartner ÖSK Ungdom. Rimligtvis spelar Lucas Oskarsson, Albin By och Kevin Larsson i kväll. Kanske även Andreas Ståhl och Gustav Källberg som inte heller var med från start mot Värmdö.

Resultat: Man skulle ha åkt till Karlslund Arena ikväll i stället för att stanna hemma framför TVn. Då hade man nämligen fått se ett vinnande svartvitt lag. ÖSK Söder slog för andra gången i år Karlslunds FF – ett av de få lag Söder tagit poäng av. Av döma av Arne Skottes halvsura kommentar till NA: ”De hade plockat ihop ett ganska bra lag. De är väl i ett sådant läge att de var tvungna att göra det”, så hade man i ÖSK-lägret lånat rätt friskt från talangtruppen för den här matchen. ÖSKs mål gjordes av Albin Ek och Pontus Lövgren. Den senare är dock och helt klart Söder rakt igenom. Segern gav ÖSKarna ett visst hopp, men än så länge inte så mycket mer. Det är fortfarande fyra poäng upp till Latorp på kvalplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.