Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fredagsträning den 13:e augusti

Jag åkte ner för att kolla morgonens träning eller kanske snarare för att kolla vilka som var med på träningen. Några frågetecken finns det nog  inför Mjällbymatchen.

Det positiva först. Det verkar inte vara några problem för Michael Almebäck. Han deltog med hull och hår i allt som erbjöds i träningväg. Bra det eftersom det svävar ett frågetecken över Berras huvud. Han missade ju div 2-matchen i söndags och ägnade sig åt inomhusträning idag. Han kom ut efter ca. en timme men utan att delta i någon av aktiviteterna. Jag trodde att det var sjukdom men enligt uppgift var det något med foten (en av dem).

Alejandro är tillbaka och deltog sådär. Han var med på avslutsövningarna men inte i smålagsspelet. Tommy kom också ut efter ca. en timme och såg ut att ha flera veckor kvar till match. Nordin tränade inte alls. Han passar kanske på att vila lite. Jag frågade honom om han räknade med en eller två matchers avstängning och han svarade att det blir nog en.

Helt osynliga av de som borde ha varit synliga var Per Johansson, Simon Leonidsson och Boris Lumbana.

Ny deltagare i övningarna var som Alvbåge skrev i sin blogg en benådad Eric Bassombeng. Han såg rätt pigg ut och sköt faktiskt några hårda skott.

Bästa träningen gjorde nog Astrit. Att han har bra passningsspel, bollkontroll och skott visste vi väl redan. Men nu verkar han att ha fått igång flåset lite bättre också. Det kanske blir han som får starta mot Mjällby. Denis Abdulahi märktes inte alls lika mycket. Johannes Skoglund jobbar och sliter, fick på några riktigt bra skott men hans mer uppsamlande mittfältsprofil passar nog inte så bra som ersättare för Nordin.

Anto Flood är en typisk straffområdesspelare. Varje gång ett inlägg kom in trängde han sig före den försvarare som Sixten satt in för att ge inläggsövningen en touch av realism. Han hade en del bra avslut i det avslutande tvåmålsspelet också, men hade otur eftersom Simon Nurme var riktigt bra och kom ut och blockerade. Jag skulle dock tro att irländaren satt några baljor innan säsongen är över. Henri Belle misslyckade tyvärr med det mesta han företog sig. Att skjuta på mål är inte hans bästa gren och inläggen såg väl också rätt halvdåliga ut. Men det gjorde iofs. de övrigas också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.