Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Varför så många mittfältare?

ÖSK har i dagsläget ett av allsvenskans bästa mittfält. Kvartetten Gerzic, Nordback, Bedoya och Kihlberg skulle förmodligen platsa hos de flesta allsvenska lag. Tillsammans fungerar de dessutom mycket bra där spelarnas olika styrkor kompletterar varandra väldigt bra. Ändå är det huvudsakligen ytterligare mittfältare som ÖSKs rekryteringsarbete har levererat detta år. Under sommarfönstret har på ett eller annat sätt följande spelare med mittfältet som arbetsplats knutits till klubben: Denis Abdulahi, Astrit Ajdarevic, Emil Berger och Boris Lumbana. Dessutom kom Johannes Skoglund under vintern. Hur kommer det sig?

Jo, som jag ser det är risken stor att flera av årets mittfältare kommer att lämna klubben inom ett till två år och då måste de ersättas. Kan det göras med egna yngre (och billigare) förmågor så är det givetvis en stor fördel. Av de fyra spelare som i dagsläget är huvudalternativ för mittfältet så tycker jag att man kan se följande:

Fredrik Nordback.
Förlängde bara med ÖSK på 1 år. Detta var rimligtvis Fredriks eget val eftersom ungefär samtidigt Wowoah och Wikström ”fick” två år. Fredrik är väl nu klar med sin civilekonomutbildning, har skaffat sig ett civilt jobb på Handelsbanken och ryktas till och ifrån ha siktet inriktat mot en flytt till Stockholm. Inte så mycket för fotbollens skull som för livet därefter.

Magnus Kihlberg.
Kihlen har haft en suverän vår, men frågan är ändå hur länge hans kropp stoppar för de påfrestningar som hans hårda arbete på mittfältet genererar. Ålderskrämporna gör sig påminda och jag tror det är tveksamt om han vill spela ett år till.

Alejandro Bedoya.
Alejandro har haft en enorm utveckling sedan han kom till ÖSK. Han är på gränsen till att etablera sig i det amerikanska landslaget. Rimligen kommer han att gå till en större liga inom det närmaste året.

Nordin Gerzic.
Nordin har till och ifrån uttryckt önskemål om att ta några år utomlands. Hans matchform varierar visserligen en hel del, men om han kan stabilisera den på sin bästanivå (samt göra några mål till och ifrån) så kommer hans önskemål att gå i uppfyllelse.

Det är alltså en stor risk/möjlighet att en del av ÖSKs tongivande mittfältsspelare kommer att ha lämnat klubben inom en inte alltför avlägsen framtid. Klubbledningen vet givetvis hur pass stort intresset för dessa spelare och förbereder sig av allt att döma genom att ta in potentiella ersättare redan idag.

1 kommentar – kommentera

Hemvändarn

Berger, Nilsson, Ajdarevic, Skoglund, Johansson och Wirtanen. Ja, ÖSK har sanneligen en hel del mittfältsalternativ men det är ju i dagsläget och värvningsvågen skvallrar väl om kommande spelar förluster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.