Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Norsk kanonskytt till ÖSK?

100727. Stort intresse för Gulsvik.
Enligt norska telemarksavisa är ÖSK en av fem klubbar som är intresserade av Odd Grenlands anfallare. Tidningen skriver:

I tillegg til Örebro, skal Tønsberg, Løv-Ham, Sandefjord og en eliteserieklubb til være interessert i Fredrik Gulsvik. Den ekstreme skadesituasjonen i Stabæk, kan gjøre at også bærumsklubben vurderer å hente Gulsvik.

Av de nämnda klubbarna är det väl bara Stabæk, som kan konkurera med ÖSK rent fotbollsmässigt. Sandefjord, som tränas av Patrick Walker ligger på en ohotad sistaplats i Tippeligan och är väl knappast något lag man går ”frivilligt” till i dagsläget. Patricks lag har tagit 7 poäng på 18 matcher och har 11 poäng upp till platsen ovanför kvalstrecket. De övriga lagen spelar längre ner i det norska seriesystemet.

Telemarksavisa: Gulsvik-salg kan åpne for Andersson til Odd
Varden.no: Forhandler om salg

I den norska tidningen anger man att det svenska sommarfönstret stänger redan i morgon kväll. Det tror jag dock är felaktigt eftersom Svenska Fotbollförbundets representationsbestämmelser för år 2010 anger att den sista registreringsdagen är den 31 juli, alltså på lördag. Men då har väl inte förbundet öppet så det kan möjligen vara så att det är fredagens som är den sista dagen. Om det nu inte är så att man accepterar inkommen fax/PDF-filer o. dyl. Hur som helst har ÖSK inte många dagar på sig om man vill ha in en anfallare, vilket man sagt att man vill.

100721.
Nu på kvällen ryktas det om att norske 21-åringen Fredrik Gulsvik skulle kunna vara en av de spelare som ÖSK tittar på som förstärkning till anfallet.

NA: ÖSK jagar norsk ”Super-Mac”

Gulsvik har inte lyckats så värst bra i sin nuvarande klubb Odd Grenland och fått beskedet att han inte kommer att få någon kontraktsförlängning då hans nuvarande löpt ut efter säsongens slut. Det finns en del norska artiklar om honom och hans situation också. Av dessa framgår bland annat att han kanske bäst passar i en 4-4-2 uppställning samt att hans norske tränare trots allt inte vill släppa honom innan en ersättare har kontrakterats.

Telemarksavisa: Forlater Odd
verden.no: Gulsvik-interesserte har meldt seg

Kommentar: Känns väl sådär. Om han inte kan försvara sin plats i Odd Grenland som ligger 10:a i den norska ligan så är det väl tveksamt om han kan ge så mycket åt en svensk klubb som jagar en topplacering i allsvenskan. Dessutom verkar ha inte vara så träningsflitig att döma av följande tränarkommentar: ”vi savner større interesse for å jobbe med eget potensiale”. Saken är dock så pass het att Lennart Sjögren inte vill kommentera överhuvudtaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.