Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Test utan större värde

Dagens testmatch startade 20 minuter före utsatt tid, vilket iofs. inte gjorde så mycket eftersom jag var på plats med en kvart tillgodo på vad jag trodde var den korrekta starttiden. Om det var värmen eller att man ville squeeza in testet på talangernas träningstid vill jag låta vara osagt, men faktum var att man bara spelade 2 * 30 min. Det räckte säkert för de flesta.

Antalsmässigt var det från första början en mycket ojämn kamp. A-truppen i svart hade inga avbytare alls och fick sig alltså en ordentlig genomkörare – det kanske var meningen. På talangtruppens bänk var det å andra sidan så mycket folk att de knappt fick plats. Julle ville spara på sina spelare som just kommit hem från ett träningsläger och som på onsdag skall till Karlstad för en träningsmatch mot Karlstad BK. Eftersom den egna truppen för tillfället verkade vara rätt så tunn hade ett gäng brassar från Jaime Mercados stall kallats in som extra förstärkning (antalsmässigt). Spelmässigt bidrog de inte med så mycket. Eftersom brassarna genomgående verkade ha rätt dålig kondition och målsättningen verkade vara att talangerna skulle spela så litet som möjligt blev det en livlig bytesverksamhet hos det vita laget. Till och ifrån såg det nästan ut som på en hockeymatch. Ja, inte riktigt men nästan.

Det svarta A-laget vann till slut matchen med 2-1 efter det att Julle börjat byta in spelare från ÖSK Söder. Robin Staaf och Roni Porokara gjorde A-truppens mål medan det var Anel Coralic som målade för talangerna. Av tränarna bör Håkan Juhlin vara den nöjdaste. Hans spelare gjorde bra ifrån sig de minuter de var på planen. Sixten Boström och Lars Mosander har ingen anledning att vara nöjda. Den här typen av motstånd borde A-truppens reserver kunna spela ut och besegra med minst 3-4 mål, men det gjorde man inte. Spelet var faktiskt rätt jämnt med en viss men inte stor övervikt för de svarta.

Utifrån de här förutsättningarna är det givetvis svårt att dra några alltför djupsinniga slutsatser om kvaliteten på de här testspelarna. Målvakten Jeff Attinella såg faktiskt riktigt bra ut de gånger han fick lov att ingripa. Han var greppsäker och hade bra koll på vad som hände framför mål. På mittfältet spelade Bernardo Anor som rörde sig över rätt stora ytor och i allmänhet gjorde något vettigt med bollen. Påminde faktiskt en del om Alejandro i aktionen, men motståndet var för svagt och omgivningarna för okända för att man skall kunna dra några långtgående slutsatser. Mittbacken Alexis Pradie var väl den som från början såg ut att ha det intressantaste CV:t, men han var på det hela taget sysslolös, speciellt som talanglaget mestadels försökte anfalla längs kanterna. Oklart alltså vad han kan och inte kan.

Beträffande ÖSKs senaste nyförvärv Astrit Ajdarevic bekräftades väl min tidigare uppfattning. Bra bollkontroll och blick för spelet, men nästan ingen kondition. Så Thomas har ett drygt arbete framför sig för att få upp fysiken på allsvensk nivå. Jag antar att Astrits problem med fysiken har med hans långa skadefrånvaro att göra. Han har trots allt spelat i Liverpools juniorlag och fått en kontraktsförlängning med Leicester. Knappast något man klarar av utan att ha bra fart på benen i 90 minuter.

Dagens positiva överraskning var A-truppens vänsterback. Där spelade nämligen 17-årige Albin Ek, som jag inte sett i aktion sedan Örebrocupen förra året. Albin klarade sig bra på den för honom säkert helt ovana positionen. (Han spelar normalt i anfallet eller som offensiv central mittfältare). Kan han nu bara hålla sig skadefri är det meningen att han skall förstärka den pojkallsvenska truppen under hösten – det blir nästan som ett nyförvärv.

2 kommentarer – kommentera

Kalle

Vilka spelare från SÖDER deltog?

Ficedula hypoleuca

Denis Gerzic och Pontus Lövgren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.