Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK: Vi testar, vi testar

Nu är nästa kontingent testspelare på ingång har ÖSK avslöjat för NA. Det rör sig om tre stycken amerikanska collegespelare som Patrik Mörks amerikanska kontakter nosat upp. Den intressanta CV:n har mittbacken och fransmannen Alexis Pradie vars främst merit tycks vara, att han suttit på bänken för Olympique Marseille. Varför han lämnade den franska klubben och en lovande spelarkarriär för att bli collegespelare i USA förmäls dock inte. För den fotbollsintresserade allmänheten låter det som ett nedbyte. Varför han söker sig till Sverige (om han nu gör det) snarare än till Frankrike där man väl trots allt kommer ihåg honom är också en gåta.

Tillägg: Google-översättning från en fransk internetsida som ger lite bakgrund till varför han reste till USA och hur han ser på sin framtid.

How did you end up in the U.S.?  What studies are you taking it?
An English teacher friend, big football fan, I suggested this idea a few months before the end of my contract with Marseille trainee in 2007. The idea was interesting and I wanted to go in search of adventure. I myself am concerned, and by dint of perseverance and research, I had several proposals from more or less large universities to join their ranks, in exchange with four years of study with all expenses paid.  I joined last summer University Embry Riddle, or the level of play is equivalent to a club and national infrastructure worthy of a club in Ligue 1. I conduct studies in business and I think my way in marketing or finance.

Have you given up on your career?
Not at all!  Here, the path of a player through college before going pro.  There are so many recruiters in the university championship, with many options to pursue a career.  I’m going elsewhere in Canada from May to July this summer to play in a parallel, called PDL (Premier Development Soccer, ed) and specially created for gamers looking to play college at the highest level and be spotted by recruiters.  The advantage now is that I have many options at the end of my course in two years: Can I pursue an MBA (Master of Business Administration, ed), looking for work in France or the USA , or play pro. ”

Utöver Pradie kommer Örebro även att gästas av målvakten Jeff Attinella och mittfältaren Bernardo Anor med ETA. fredag. De ser väl lite mera ut som traditionella amerikanska collegespelare. Ingen av de tre är för övrigt tillgänglig för kontraktsskrivande före returresan. Det är väl som det var i fallet med Bedoya så, att de ännu inte avslutat sina studier och är låsta tills dess.

Embry-Riddle Eagles: Alexis Pradie
USF Bulls: Jeff Attinella
USF Bulls: Bernardo Anor

Enligt NA finns det planer på att spela en internmatch nästa vecka för att få se hur spelarna beter sig i en matchliknande situation. Enligt mina källor lutar det åt att denna testmatch kan komma att spelas redan på måndag. Deltagande blir väl de spelare som inte fick någon eller liten speltid mot Mjällby samt spelare från Talangtruppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.