Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mjällby spelar hemma borta

100628.
Mjällby och Malmö har nu ”kommit överens om” att Mjällbys hemmamatch mot Malmö i Svenska Cupen skall spelas på Swedbank Stadion.
Malmö FF: Mjällby AIF- Malmö FF i Svenska Cupen spelas på Swedbank Stadion

100626 Mjällby och Malmö oense.
Om ÖSK går vidare i Svenska Cupen, vilket jag räknar med, så kommer nästa motståndare att heta antingen Mjällby AIF eller Malmö FF. Dessa båda lag har dock stora svårigheter med att planera in sin åttondelsfinal. Mjällby, som är hemmalag, kommer nämligen inte att ha någon spelklar plan på den utsatta speldagen den 4 juli. Därför vill man skjuta på matchen till den 13-14 juli. Något som MFF och nu även Svenska Fotbollförbundet sagt nej till. Malmö vill väl inte spela på Strandvallen eftersom de brukar ha stora problem där, medan förbundet nog inte vill rucka på spelplanen då en senarelagd match innebär att den kommande kvartsfinalen måste passas in någon annanstans i höstens täta matchprogram. ÖSK vill helt säkert spela kvarten på den utsedda dagen den 10 juli, så hos dem hoppas man säkert på att det går att hitta en lösning.

FotbollDirekt: Storbråk mellan MFF och Mjällby

100621 M som i Svenska Cupen.
Kvartsfinalerna i Svenska Cupen har redan nu lottats. Det är ju bara en vecka mellan åttondelar och kvartar, så det gäller att vara ute i god tid för att planeringen inte skall bli för komplicerad. Glädjande nog visar det sig att om ÖSK besegrar Jönköpings Södra (vilket bloggen förutsätter), så blir det hemmamatch i nästa omgång. För motståndet i kvarten kommer ett M-lag att svara. Lottdragningen har nämligen resulterat i att segraren i mötet mellan Mjällby och Malmö FF får möta ÖSK på bortaplan.

Svenska Fotbollförbundet: Kvartsfinalerna lottade

Svenska Fotbollförbundet och TV4 har – ser jag nu –  dessutom i sin vishet lagt in denna match för TV-sändning. Så det mesta lutar väl åt att den kommer att spelas den 4 juli med avspark kl 16:00. Frågan är bara var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.