Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK besegrade Gefle

I hästsäsongens (?) första träningsmatch besegrade ÖSK Gefle IF med 2-0. Matchen spelades på neutral plan i Västerås, så rapporteringen från mötet är rätt begränsat. NA var i alla fall där och körde en lightversion av sin webrapportering. Noterbart från matchen var att:

– Roni Porokara fanns varken rapporterad som skadad/sjuk eller på laguppställningen.

– samtliga tre provspelare inklusive den nytillkomne anfallaren Henri Belle var på plats och gjorde av allt att döma rätt bra ifrån sig. Astrit Ajderevic gjorde mål och verkar även i övrigt  ha varit rätt het under den gångna veckan. Enligt lösa rykten tycker Nordin Gerzic att han är rätt så bra, vilket väl är ungefär det maximala uppskattningsbeviset en provspelande mittfältare kan få.

– Berra fick komma in och spela en halvtimme i stället för Magnus Wikström. Det kan dock ha haft något att göra med att Magnus åkte på en ful stämpling tidigare i matchen.

– Andreas Ståhl och David Rohlén saknades då ÖSK Ungdom spelade mot Karlslund idag på eftermiddagen. Jag trodde att de vilade sig efter de två landskamperna i veckan. Vilade sig gjorde de förvisso, men på A-truppens avbytarbänk. De fick dessutom hoppa in några minuter på slutet då faran för en Gefle-reducering inte kändes alltför påtaglig. Det var förhoppningsvis en positiv upplevelse att få känna på lite allsvensk fotboll för grabbarna.

– Per Johansson spelade högerback i Patrik Anttonens och Tommy Wirtanens frånvaro. Boris Lumbana satt på bänken en timme innan han fick byta av Astrit på mittfältet.

– Bertin Ze fick spela en halvtimme när Magnus Wikström byttes ut. Möjligen för att Magnus hade blivit stämplad.

– Simon Nurme kom in och stod i andra halvlek

– Gamle favoriten James Frempong byttes in av Gefle inför andra halvlek. James har missat hela vårsäsongen på grund av skadeproblem.

Alvbågebloggen: Vi vann mitt under bröllopet och vm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.