Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 18. juni

Fredag är speldag för div 4 och ÖSK Söder möter seriens jumbolag Glanshammar, som ännu inte mäktat med att ta några poäng alls. En viktig match för Söder, som behöver en vinst för att få någon slags anslutning till lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Matchen spelas på Ekäng med start kl. 19:00.

Resultat: För tredje matchen i rad åkte ÖSK Söder på en uddamålsförlust. Förutsättningarna såg före matchen rätt så bra ut rent tabellmässigt. Glanshammar var efter 10 matcher fortfarande poänglösa medan ÖSK Söder trots allt tagit sju. Men det hjälpte tyvärr inte den här gången. Utan att på något sätt spela bra hade Söder mest av boll och spel. Om man nu skall kalla det rätt oorganiserade bollsparkandet för spel.

Glanshammar tog ledningen i den första halvleken genom att nicka in en boll vid första stolpen. ÖSK försökte sedan utjämna utan att egentligen komma någon vart. I den andra och med en kraftig motvind ökade ÖSK pressen, men de flesta anfallen avslutades med en lyra in mot straffområdet där Glanshammars storvuxne målvakt plockade ner dem som om de varit lågt hängande frukter. Det var det väl också sett ur hans synvinkel.

Med några minuter kvar lyckades dock ÖSK pressa in ett mål genom Johan Bolin. Målet ledde förmodligen till övermod och Glanshammar kunde med någon minut kvar ta ledningen en andra gång efter ett tveksamt försvarsarbete från Söders sida. Coachningen från ÖSKs sida kändes väl inte i alla lägen helt klockren även om Kimenga Kitambala har begränsade spelarresurser till sitt förfogande. Bäst i ÖSK Söder var som vanligt de från talangtruppen inlånade Johan Bolin och Kevin Larsson.

Johan Bolins 1-1 mål borde ha säkrat en poäng för ÖSK Söder, men ödet och Glanshammar ville något annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.