Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 14. juni

I kväll spelar ÖSK Söder 2 en match i div 7 . För motståndet står Sturehovs andralag och matchen spelas på Navet med avspark kl. 19:00. Söder har aviserat ett rätt starkt lag med flera spelare som brukar figurera i A-lagssammanhang. Poängmässigt skiljer det inte så mycket mellan lagen även om Sturehov har en mer utsatt tabellpositionering för tillfället eftersom laget ligger på en av de två nedflyttningsplatserna. Men det är tätt mellan lagen och Sturehov har dessutom två regninställda matcher tillgodo på sina motståndare. Jag tror på hemmavinst.

Resultat: Det blev ytterligare en uddamålsförlust för ÖSK Söders andralag när man mötte sina kolleger från Sturehov. Det var ÖSK som började bäst och kunde tidigt i matchen ta ledningen genom ett mål av Dani Hurmiz. Trots bud på några fler ville det sig inte för ÖSKarna utan Sturehov kunde utjämna före halvtidspausen. Andra halvlek blev milt sagt märkligt. Sturehov kunde efter det att ÖSKs båda missbackar i tur och ordning missat att rensa en höjdboll ta ledningen. Gästerna fick sedan en man utvisad men kunde ändå göra två mål till på långskott, som droppade in över en olycklig ÖSK-målvakt. Med ca. 10 minuter kvar gick ÖSKarna ned på en trebacklinje i en slutforcering. Trots en straff som Sturehovs målvakt gjorde en bra räddning på, så kunde ÖSK genom Abaazz El Daoi några minuter senare göra 4-2. ÖSKs tredje mål hjälpte sturehovsförsvaret till med, men närmare än så kom man tyvärr inte.

Abaazz El Daoi och Dani Hurmiz gjorde mål för ÖSK mot Sturehov, men ser ändå inte speciellt glada ut. Det skall man väl heller inte göra när man just förlorat.

ÖSK Söders damlag har suttit i fotbollskarens i två veckor nu och borde vara ordentligt spelsugna vid det här laget. Förra veckan blev det nämligen ingen match på grund av att IF Eker hoppat av seriespelet. ÖSKs bästa damlag leder div 3 i stor stil med fem poäng (efter nio matcher) tillgodo på tvåan Frövi. Kvällens motståndare Rynninge hittar man i tabellens mittskikt. Allt annat än en ÖSK-seger i matchen som spelas på Grenadjärvallen vore en stor överraskning.

Resultat: ÖSK Söders damlag fortsätter att slå alla andra damlag i Närkes div 3-serie. Ikväll var det Rynninges tur att bli besegrade. Vinstsiffrorna blev dock rätt beskedliga 2-0 och enligt matchrapporten på lagets hemsida var man nöjda med det resultatet. Efter sju matcher har laget maximala 21 poäng och den förnämliga målskillnaden 28-2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.