Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Cupmatch den 2 juli

100610.
Jönköping.nu skriver, att det nu är klart när cupmatchen mellan Jönköping Södra och ÖSK skall spelas. Det blir fredagen den 2:a juli. Sedan tidigare  är det fastlagt, att ÖSK spelar en vänskapsmatch på Åland mot IFK Mariehamn den 29 juni.

NA: Nytt cupdatum klart – ÖSK missnöjda

100609. Datumstrul i Svenska Cupen.
Det verkar som om Fotbollförbundet mer eller mindre dubbelbokat Jönköping Södra i samband med cuphelgen den 3-4 juli. Saken är nämligen den att ÖSKs motståndare skall möta Landskrona BoIS borta den femte. JSödra vill därför att Cupmatchen skall spelas den 1 juli, vilket inte passar ÖSK eftersom man då är på ett miniträningsläger på Åland. I Cupsammanhang är huvudregeln, att om lagen inte kan komma överens om en annan speldag så är det den av förbundet i förväg utsedda dagen som gäller. I det här fallet alltså den 4 juli. Men det får ju knappast i det här fallet. JSödra kämpar i botten av Superettan och vill ha ett fräscht lag i den svåra bortamatchen i Landskrona.

Att lägga cupmatchen senare är inte heller så lätt. Det är nämligen meningen att kvartsfinalerna i cupen skall spelas redan veckan därpå den 10 juli.  Så förbundet har väl egentligen bara två möjligheter om man inte vill vålla ytterligare oreda i matchprogrammen. Antingen tvingar man ÖSK att spela den 1:a juli eller så lägger man matchen den 7:e juli. Det mesta lutar väl mot att den 7:e juli är det minst dåliga alternativet.

Beslut i frågan skall tas i kväll. Samtidigt kan man ju fundera på hur man skall klara av eventuella problem den 10:e. Två av de kvarvarande lagen från Superettan skall nämligen spela seriematcher den dagen. Och möjligheterna för Ljungskile att slå Gefle på hemmaplan är nog inte så dåliga. Ängelholm möter AIK hemma och det laget prioriterar väl knappast svenska cupen i dagsläget.

NA: ÖSK:s cupmatch flyttas efter miss av förbundet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.