Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 4:e juni

På programmet i kväll står det högintressanta mötet mellan ÖSK Söder och Öfre Adolfsberg. De unga ÖSKarna överraskade i tisdags genom att slå Hidingsta. Tobias Johansson, ÖSK Söders och Ungdoms ”gamla” striker, som i år spelar för Hidingsta, tyckte att det var årets sämsta match för deras del. Vilket väl får tas som ett överbetyg för Söders mittfält och försvarslinjer.

Förhoppningsvis räcker den energi, som vinsten skapade, till för den nog så knepiga bortamatchen mot Öfre. De två lag som möts i kvällens match skulle båda må bra av ytterligare en poängtrea för att på så sätt kunna avlägsna sig en bit från det mest hotfulla grannskapet i serietabellens bottenregioner. ÖSK ligger nu endast en bättre målskillnad från kvalplatsen medan man finner  Öfre på nedflyttningsplats, förvisso med två regninställda matcher tillgodo på de flesta av sina motståndare.

För Öfre spelar några före detta ÖSK Söder spelare, som den duktige målskytten Christopher Kihlgård och de tekniskt skickliga bröderna Mariano och Angelo da Silveira.

Öfre har tidigare spelat sina hemmamatcher på Brickbackens IP, men har just i dagarna flyttat över sin verksamhet till Öfre IP, som ligger någonstans långt borta från ära och redlighet ute i Mosåstrakten.

En komplicerande faktor inför matchen är dagens studentexamen, vilken kan tvinga resp. tränarstaber till omkastningar i sina startuppställningar.

Bra insatser i ÖSKs förlustmatch mot Öfre Adolfsberg svarade bland annat målgöraren Dani Hurmiz, målvakten Maravilha Kimenga och den offensive mittfältaren Kevin Larsson för.

Resultat: Det blev förlust för ÖSK Söder då laget besökte nyinvigda Öfre IP ute i Mosåstrakten. Hemmalaget gick segrande ur striden och vann med 2-1 efter 0-0 i halvtid. Segern var väl inte direkt orättvis, men oavgjort hade nog varit rättvisare. Öfre tog ledningen tidigt i andra halvlek varefter ÖSK tog över både spel och chansskapande. I första halvlek hade det varit tunnsått med sådana för båda lagen. Efter några missade möjligheter kunde sedan Dani Hurmiz göra 1-1 i princip sin första aktion efter att ha kommit in från bänken. Kevin Larsson grävde förtjänstfullt fram bollen åt honom. Matchen såg sedan ut att gå mot ett oavgjort slutresultat men hemmalaget fick med ca. 10 minuter kvar in ett andra mål, som ÖSK inte orkade hämta igen.

Bra insatser i Söder från bland annat målvakten Maravilha Kimenga, talangtruppslånen Johan Bolin och Kevin Larsson samt rutinerade Cosmin Grosza, som vikarierade som vänsterback.

overjarnvagsbron: ”Pizzeria Brasilia, redo att beställa”

U21 landslaget.
Sveriges U21-landslag med Micke Almebäck i truppen spelar i kväll en kvalmatch mot Israel. Såvitt jag kunna finna visas dock inte denna match i svensk TV.

Sverige vann matchen med 1-0 och tog ett ordentligt steg närmare gruppsegern i sin kvalgrupp. Michael spelade 90 minuter som högerback.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.