Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 2:a juni

ÖSKs 16-17 åringar inleder en intensiv andra halva av vecka 22 genom att åka över till Sörbyvallen för match mot IK Sturehov i P17-serien. ÖSKs serieledarskap har tillfälligt (?) tagits över av Lillån FK, som spelade sin match i den femte omgången redan i går. Kvällens motståndare Sturehov har haft en trög start med 4 poäng på fyra matcher. ÖSK som i den här serien spelar med vad som närmast skulle kunna kallas ett något förstärkt tredjelag bör dock se upp. Sturehovarna brukar kunna prestera bra mot sina fotbollsgrannar på söder.

Trion bakom ÖSKs tre mål: Christoffer "Totte" Almstedt, Erik Sundelius och Nusret Nukic.

Resultat:
ÖSK P17-lag besegrade Sturehov med 3-1 i kvällens P17-match och återtog därmed också den serieledning som Lillån lånat över natten. I en inte speciellt välspelad match dominerade ÖSK spelet i den första halvleken, men släppte efter två snabba mål i början av andra halvlek in hemmalaget i matchen igen. ÖSKs mål gjordes i första halvlek av Erik Sundelius som letade fram ett skottläge framför Sturehovs försvarslinjer. Den andra halvleken hade knappt hunnit börja förrän Nusret Nukic slog en hörna direkt i mål. Några minuter senare tvingade Totte Almstedt sturehovsförsvaret till ett självmål med ett väl avvägt inlägg. God hjälp hade han av Sturehovs målvakt och en försvarare.

Efter 3-0 målet tappade ÖSK det mesta av spelet och tillät Sturehov att ta över mittfältet. Mer än ett mål blev det dock inte. I ÖSK utmärkte sig det säkra mittbacksparet Filip Gustafsson och Abbas Fadel och den mycket löpvillige Jesper Henricson på mittfältet. Jesper Almstedt inbytt i andra halvlek såg pigg ut på den för honom ovana positionen som högerback.


ÖSK Söders damer möter Lillån FK i damernas distriktscup. Matchen spelas på Lillåvallen med den för sommartid närmast obligatoriska avsparkstiden 19:00. De två lagen möttes för en vecka sedan i seriespel och då vann ÖSK med klara 3-0.

Resultat: Det blev stryk med 3-1 för ÖSK Söders damer som hade stora problem med att få ihop ett slagkraftigt lag mitt i veckan.
ÖSK Söder Dam: Söder utslaget ur cupen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.