Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jerry Bengtson – det tog slut innan det ens börjat

100521. AIK har tänkt klart och det blev ett nej.
Som indikerats var Jerry Bengtsson inte den spelare som AIK hoppats på. Man tackar således nej till spelaren som får åka hem med oförrättat ärende. För dyr för ÖSK och för dålig för AIK (och då väl även för ÖSK).

100521. Bengtson inget för AIK (heller).
Av rapporterna från huvudstaden så verkar det som om AIK är måttligt intresserade av Jerry Bengtson. Enligt Robert Laul i Sportbladet så är man tveksamma till att erbjuda honom kontrakt. Den obesvarade frågan är nu hur man kunde begära så mycket betalt av ÖSK för en spelare, som inte ens anses platsa i AIK.

100511. AIK går vidare med Bengtson.
AIK som ju på senare tid varit riktigt duktiga på att satsa pengar som de egentligen inte har haft tycker uppenbarligen inte att Jerry Begtsons prislapp är för hög. Bengtson anländer i morgon till Sverige för provspel med AIK, innan han sedan fortsätter till det honduranska VM-lägret. Dit kom han som reserv efter det att en redan uttagen spelare skadat sig.

NA: ÖSK nobbade stjärnspelare – fick VM-plats direkt efteråt

100510.
Jerry Bengtsons provspel med ÖSK tog slut betydligt snabbare än väntat. De ekonomiska kraven skruvades upp från honduransk sida, vilket medförde att Bengtson inte längre skulle rymmas inom ÖSKs budget. Klubben har därför bestämt sig för att tacka nej till hans planerade örebrobesök.

NA: ÖSK nobbar Jerry Bengtson

100506. Ett steg närmare (?) ÖSK.
ÖSK verkar nu ha gjort klart med arrangemangen för Jerry Bengtsons träningsvecka i Örebro.

– Jerry är en mycket intressant spelare och vi är seriöst intresserade. Hans besök är främst till för att han och vi ska lära känna varandra och bilda oss en uppfattning. Fast någon övergång är inte klar i dagsläget, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren till lokaltidningens nätupplaga som dessutom ställer ytterligare information i morgondagens pappersutgåva i utsikt. Är de rädda för att inte materialet från matchen mot Helsingborg skall räcka till?

NA: Klart: ÖSK bjuder hit Bengtson

100506. AIK fortsatt intresserade.
Det visar sig att även AIK är intresserade av att se Jerry Bengtson in natura. I samband med tränarbytet så blev det ett hack i deras rekryteringsarbete, men nu är man med på banan igen.

NADragkamp mellan ÖSK och AIK

Jerry Bengtson

100505.
Landslagsanfallare skriver NA
, men det kanske ändå är att ta i med tanke på att Jerry Bengtsons landslagsuppdrag än så länge inskränker sig till ett enda och att han åker till Örebro medan hans landsmän har fullt upp med sina VM-förberedelser.

Enligt en spanskspråkig tidningsartikel är övergången redan klar. Det skulle i så fall handla om ett låneår plus en option på köp efter detta år. Detta förnekas dock av Lennart Sjögren, som dock underlåter att helt avvisa ryktena. Så någon slags fog för dem finns det tydligen.

Tidningsartikeln översatt från spanska till engelska av Googles översättningstjänst. (Jag översätter till engelska för att jag tror att träffsäkerheten blir bättre då).

Bengtson var förra månaden tydligen aktuell för provspel hos AIK/Väsby, men av den affären blev det inget. Antagligen för att AIK värvade sin brasse i stället. Det intresset resulterade dock i en del skriverier, t.ex: hos SvD: VM-anfallare vill till AIK.

I samband med AIKs intresse var det någon som snokade upp en YouTube-video med några av hans mål. Kvaliteten är låg (på videon).

YouTube: Jerry Bengtson Compilation 09-10

Snyggaste målet är väl skottlobben, som möjligen kan vittna om en viss bollkänsla. Dessutom kommer han fram fint vid ett tillfälle och nickar in ett inlägg. Men nog ser han väl en smula otymplig ut i sitt rörelsemönster.

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.