Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Höstprogrammet klart

Höstens spelprogram är nu klart. Det blir en del förändringar i principerna för schemaläggningen, vilka förorsakats av den förändrade terrorbalansen på TV-sidan. Hittills har det ju varit så att Canal Plus kontrollerat de två värdefullaste sändningsrättigheterna på fotbollssidan. Men till hösten hamnar Premiere League hos Viasat och Canal Plus måste göra något för att fylla igen hålen i sina tablåer.

Detta göra man i första hand genom att ta in flera allsvenska matcher i Canal Plus Sport. Tre matcher i veckan kommer att visas. Dessa kommer att  sändas kl 16:30 på söndagar samt kl. 19:00 på måndagar och onsdagar. Övriga matcher kommer att sändas i Canal Plus Fotboll skriver Fotbollförbundet i ett pressmeddelande. Vad Canal Plus Fotboll står för förklaras dock inte – möjligen kan det vara ett nytt namn på säsongskortet eller så är det en helt ny kanal.

Den här omläggningen innebär i princip två större förändringar. Eftersom det inte längre kommer att vara någon konkurrens i den egna kanalen mellan Premiere League och Allsvenskan så kan man schemalägga de allsvenska matcherna utan att behöva riskera att flytta dem för att få plats för en intressant engelsk match. Nytt är det dessutom att det tillkommer en ny matchtid, nämligen  söndagar kl. 16:30.

Med de nya förutsättningarna så ser ÖSKs höstprogram ut på följande sätt. Intressant att notera är att alla de fem matcherna som Canal Plus kommer att sända går på bortaplan.

18 jul 16.30 Elfsborg-ÖSK Canal +
26 jul 19.00 ÖSK-Elfsborg
’02 aug 19.00 Åtvidaberg-ÖSK
’07 aug 16.00 ÖSK – Malmö FF
’16 aug 19.00 Mjällby AIF – ÖSK Canal +
’23 aug 19.00 ÖSK – AIK
’28 aug 16.00 ÖSK-Helsingborg
12 sept 16.30 Djurgården – ÖSK Canal +
19 sept 16.30 Halmstad BK – ÖSK Canal +
On 22 sept 19.00 ÖSK – Gefle IF
27 sept 19.00 ÖSK – Kalmar FF
’02 okt 16.00 Häcken – ÖSK
On ’20 okt 19.00 GAIS – ÖSK Canal +
’25 okt 19.00 ÖSK – Brommapojkarna
S/M 30 okt/1 nov ÖSK – IFK Göteborg
’07 nov 16.30 Trelleborgs FF – ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.