Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dagens matcher (19 maj)

Den här veckan skulle nästan kunna kallas för Sköllersta-veckan. Igår spelade ÖSK Söder på bortaplan mot Sköllersta i Närkesfyran och fick stryk med knappa 1-0. Idag så finns det två möjligheter till revansch.


ÖSK Söders andralag åker i kväll till Sköllervallen för en div 7-match. Jag skulle tro att Sköllersta blir en alltför besvärlig uppgift även för andralaget.

Som en mussla. Medan jag väntar på resultatet från div 7-matchen kan jag inte låta bli att lägga in en länk till följande inför-match-intervju-försök som gjordes av Sköllerstas hemsida inför gårdagens A-lagsmatch: Inför Sköllersta-ÖSK Söder. Den gode Kimenga, som uppenbarligen lärt sig ett och annat i Sixten Boströms mediaskola för fotbollstränare, höll precis som sin förmodade läromästare korten tätt intill bröstet och satsade på en överraskningseffekt. Vilket han så när lyckades med.

Resultat: Sköllersta vann matchen med 3-2. Ett i mitt tycke bra resultat av en relativt ungt och oerfaret ÖSK-lag. Men det är klart – det är bara vinst och oavgjort som ger poäng.


Större möjligheter till seger borde ÖSK Söders damlag ha. Tjejerna har börjat serien väldigt starkt med tre vinster på tre matcher och målskillnaden 11-1. Sköllersta kommer till Ekängs IP med en oavgjord och en förlustmatch i bagaget och den något tillknäppta målskillnaden 2-3. Det mesta talar nog för en ÖSK-seger i den matchen.

Resultat: ÖSK Söders damer (eller skall jag skriva tjejer) hade som väntat inga problem med Sköllerstas dito. ÖSKarna dominerade från start och hade redan efter en kvart tagit ledningen med 3-0. Sköllerstas tränare var enligt minireferatet i lokaltidningen ändå inte särskilt besviken.
– Vi får lära oss av den här förlusten. Det är bara att ta nya tag till nästa match, säger han till tidningen.
Det verkar nästan som han räknat med tvåsiffrigt och var nöjd över att det inte blev fler än åtta insläppta.

ÖSK Söder Dam: Några nummer för stora!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.