Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bloggen på halvfart trots mycket fotboll i helgen

Så här gick det:

ÖSK Söder hade som väntat och befarat inte så mycket att sätta emot då IFK Kumla stod på motståndarsidan. Det positiva med 7-1 förlusten var möjligen att det inte blev tvåsiffrigt, vilket ju drabbade Latorp i förra omgången. ÖSK Söders mål gjordes av Cosmin Groza

ÖSKs P15-lag tog vad som verkar ha varit en kassaskåpssäker seger mot FBK Karlstad på Örsholmen. Segersiffrorna blev 5-1. Målskyttar var Semin Ujkanovic och Tarik Benca som gjorde två var samt Lukman Murad som gjorde ett. Tarik Benca är ett nytt namn för mig (och ÖSK) i de här sammanhangen. Han har tidigare representerat BK Forward.

ÖSK Söders andralag gjorde bättre ifrån sig mot IFK Kumla än vad A-laget förmådde göra. Men det blev ändå förlust med det något ovanliga reultatet 4-5. Det verkar inte ha varit försvarsspelets dag – för något av lagen.


Under fredag (idag alltså) och lördag kommer bloggen att gå på halvfart. Andra engagemang kommer att stå i fokus.

Fotbollarna rullar dock vidare och helgprogrammet i ÖSKs fotbollsfamilj är välmatat:

7 maj (idag)

ÖSK Söder spelar på bortaplan mot seriefavoriterna från IFK Kumla. Hemmalaget får gälla som klara favoriter. I den senaste omgången slog man Latorps IF med 10-0 (!). Latorp som alltså ÖSK Söder i den första omgången med ett förstärkt lag ”bara” fick 2-2 mot.

ÖSKs P15-lag är serieledare i den regionala 15-årsserien. De är i Karlstad för match mot FBK Karlstad. Klar vinstchans för svartvitt eftersom värmlänningarna så här långt inte rosat marknaden. Efter fyra omgångar ligger de näst sist med en poäng. ÖSKs lag är dock rätt beroende av några få spelare, så det vill till att dessa är tillgängliga och i form för att resultatet skall gå deras väg.

8 maj (lördag)

ÖSK Söder har en chans att få revanch på IFK Kumla, om det skulle behövas. Klubbarnas hemmalag möter nämligen varandra på Navets IP

9 maj (söndag)

– Dagens huvudattraktion är givetvis ÖSKs allsvenska hemmamatch mot Djurgården. Igår såg det ut att kunna bli en hemskt kall och regnig match med en prognos på 17 mm vid max 5 grader. Men till idag har vädergubbarna ändrat sig och reducerat nederbörden till 0,4 mm, hissat upp temperaturen till max 13 grader och satt en liten sol bland molnen för eftermiddagen. Förutsättningarna för en publikfest på Behrn Arena ser alltså betydligt bättre ut än vad de gjorde i går.

ÖSKs talanglag har en förmodligen svår bortamatch mot Vallentuna BK. Div 2-serien har inte riktigt satt sig än så det är svårt att förutspå resultatet från den matchen med någon grad av precision. Hemmalaget har inte startat serien speciellt bra, men jag har en känsla av att de haft en hel del otur. ÖSKs ungdomar är väldigt beroende av underlaget. Blir det åker så åker de nog på en förlust.

ÖSKs pojkallsvenska lag spelar en kvällsmatch mot Adolfsbergs IK på Karlslund Arena. AIK har precis som sina solnanamnar haft en besvärlig säsongsinledning. Två stycken 4-0 förluster i de två inledande omgångarna. ÖSK har ett spelskickligt lag med en hel del duktiga spelare, som bör kunna ta hem den matchen.

ÖSKs nominella andralag startar div 8-säsongen med ett bortamöte mot FC Höftskott på Universitetet. ÖSKs lag består i första hand av de 16/17-åringar som inte tar plats i den pojkallsvenska truppen. Motståndarna verkar att vara ett lag med universitetet som rekryteringbas och är alltså inte ett ”traditionellt” reserv- eller juniorlag. Blir nog svårt för ÖSK Ungdoms ungdomar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.