Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK sjunker

2010-04-16 – Omgång 5.
Inte heller den femte omgången (matchen mot GAIS) var någon höjdare för ÖSK ur Fair Play synpunkt. Laget skrapade ihop sju stycken Fair Play poäng och snittet sjönk till 7,507 poäng. Där ligger man 0,243 poäng efter Häcken och Elfsborg som delar ledningen.

2010-04-10 – Omgång 4.
Säge den glädje som vara beständigt eller i alla fall fram till omgång fyra. ÖSK tappade sin ledning i Fair Play ligan i samband med utflykten till Råsunda Fotbollstadion. Laget placerade sig faktiskt på en ohotad ”absolut sämst”-placering med futtiga 6,75 poäng. Den näst sämsta platsen delades mellan Mjällby och IFK Göteborg på 7,25 poäng. Så i det här fallet kan man verkligen tala om klasskillnad. Det var väl Nordins utvisning som utgjorde skillnaden mellan ÖSK och resten.

Ny Fair Play ledare är nu IF Elfsborg som snittar 7,938 poäng. ÖSK ligger trots allt (tack vare resultaten i de tre första omgångarna på en femteplats med snittet 7,634. Sist ligger AIK med 6,688. Så dit är det fortfarande en bit.

2010-04-07 – Omgång 3.
Efter tre spelade allsvenska omgångar toppar ÖSK den sk. Fair Play tävlingen. Laget har snittat 7,929 poäng, vilket är 12 hundradelar bättre än vad tvåan IF Elfsborg förmått prestera. Tävlingen vore i och för sig helt ointressant om det inte var så att den på något irriga omvägar kan leda till ett Europa-spel, om det svenska A-landslaget dessutom sköter sig.

Maxpoängen som ett lag kan erhålla i en enskild match är 10. Hur poängen räknas redogör Svenska Fotbollförbundet för på sin hemsida.

Efter den fjärde omgången med Nordins röda kort är väl risken rätt stor att ÖSK (tillfälligtvis) får lämna ifrån sig ledningen i Fair Play tävlingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.