Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen

Svenska cupens första omgång har (nästan) spelats klart i helgen. Flera av ÖSK Ungdoms div 2-konkurrenter har varit i elden mot div 1-motståndare och två av dem har till och med klarat av att gå vidare trots motstånd från division 1.

Resultat:
Nyköpings BIS – Forward 2-5 (efter straffar)
Akropolis IF – Hammarby TFF  2-3
Värmbols FC – Carlstad United  2-0
Värmdö IF – Vasalund IF 3-2

Att Värmbol skulle slå Carlstad United kom väl egentligen inte som någon större överraskning. Värmlänningarna har ju varit här i stan också och fått stryk. Värmdös resultat mot Vasalund, som förra året spelade i Superettan, inger en hel del respekt. Det finns uppenbarligen en hel del spelstyrka i skärgårdslaget. Intressanta matcher i nästa omgång som lottades på måndagen blir därför:

Värmdö IF – Hammarby
Värmbols FC – Jönköping Södra

samt länsderbyt BK Forward – Degerfors IF

Forward och Degerfors har redan mötts en gång i år i en träningsmatch. Den vanns av Degerfors med 4-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.