Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Minst 5:a är målsättningen

Av rapporteringen från upptaktsträffen att döma, så har man nu kommit överens inom ÖSK att målsättningen för årets kampanj är att laget skall bli minst femma.

SR P4 Örebro: Allsvenskt tränarmöte inför premiären

Förra året ville man också bli femma men slutade sedan på sjätte plats. Helt ok för så värst noggrant kan man trots inte kalibrera målsättningsmålsättningen. Man hamnade trots allt i det skikt som man siktat mot. Med en trupp som är på det hela taget intakt (den enda jag saknar är James Frempong) så borde alla inblandade ha som målsättning för innevarande år att överträffa fjolårets prestation. Därav minst femma. Osäkerheten var man står gentemot storklubbarna verkar dock ha gjort att man nöjt sig med ett minst i stället för att till exempel säga Europa.

Förra året blev det en mindre miss när man gick ut med målsättningen redan från träningslägret på Cypern. Att bli femma hade spelare och spelarstab satt som mål. Men det var inte avstämt med hemmafolket, som fick anpassa sig till truppens beslut (antar jag). I år var man försiktigare och släppte inget när man var i Nerja. Inte klart än var förklaringen. Inte avstämt än hade man säkert också kunnat säga. Och visst är det viktigt att man gör den avstämningen. Inte minst för de ekonomiskt övervägandena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.