Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hopplockat mot Degerfors

Papperstidningen skriver idag om de problem som Sixten Boström har med att pussla ihop en trupp till kvällens match mot Degerfors. Utöver det faktum att fyra spelare (Bedoya, Porokara, Astvald och Nilsson) saknas på grund av diverse landslagsuppdrag, så saknas dessutom ett antal spelare på grund av (i allmänhet inte alltför allvarliga) skadeproblem. På skadelistan stod vid NA:s inventering:

– Michael Almebäck (häl)
– Eric Bassombeng (lår)
– Oskar Johansson (lår)
– Kim Olsen (vad)
– Robin Staaf (höft)
– Per Johansson (lårkaka)

På tillgångssidan noteras att man trots Astvalds och Bassombengs frånvaro nog kan ställa upp med en hyfsad högersida. Både Patrik Anttonen och Tommy Wirtanen är tillgängliga. Frågetecknen på laguttagningssidan rör främst den centrala anfallspositionen och vänsterkantsspringarens. Där saknar man med de spelare som är tillgängliga förstahandsalternativ. Kanske till och med andrahandsalternativ. Fast Lennart Sjögren har ju iofs. inte uteslutet att det kan dyka upp en testspelare för den centrala anfallspositionen.

Ytterligare ett problem som Boström har att ta i beaktande är att han inte vill belasta sina A-truppsspelare för hårt. ÖSK skall möta IFK Mariehamn redan på lördag – en match som Boström anser viktigare. Då har han å andra sidan sina landslagsspelare tillgängliga igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.