Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

En månad kvar tills allsvenskan körs igång

Det är idag precis en månad kvar tills dess att den första matchen spelas i årets Allsvenska. Svårt att tro då man tittar ut genom fönstret eller på utomhustermometern. För Kalmar, som på sin hemmaplan skall möta IFK Göteborg är risken stor, att matchen spelas i Norrköping. Så det blir nog allsvensk fotboll i Norrköping i år, trots allt. Om inte med Kalmar FF med hemmalag så med Åtvidabergs FF någon vecka senare.

Risken är helt klart stor, att det redan väldigt komprimerade spelschemat kan tryckas ihop ytterligare om inte matcherna kan spelas  som planerats. För ÖSKs del ser det i detta avseende rätt positivt ut. ÖSK börjar nämligen allsvenskan på följande sätt:

15 mars ÖSK – Åtvidaberg
23 mars Malmö FF – ÖSK
29 mars ÖSK – Mjällby AIF
5 april AIK – ÖSK
12 april ÖSK – GAIS
15 april Brommapojkarna – ÖSK

Rimligen klarar man av matcherna på Malmö Stadion och på Råsunda. För BPs del gäller väl att Grimsta numera har ett uppvärmt konstgräsunderlag på sin matchplan. Så läget verkar helt klart vara under kontroll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.