Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Stark ungdomstrupp mot FBK Karlstad

ÖSK Ungdom spelar sin andra träningsmatch för säsongen, medan fjolårets toppkonkurenter från FBK Karlstad kommer till Behrn Arena för sin säsongspremiär.

Nya regler för året kommer att göra det möjligt för det nypromoverade div 2-laget att låna ner fyra yngre spelare samtidigt från A-truppen, något som uppenbarligen spelat roll inför laguttagning till lördagsmatchen. ÖSK väljer nämligen att förstärka samtliga tre lagdelar med spelare från A-truppen. Resultatet blir inte bara ett starkt ÖSK-lag utan även matchträning för spelare som inte fått speltid med A-laget.

Från Örebro SK Ungdoms sida aviseras följande trupp:

Målvakt: Claus Pedersen
Backar: Daniel Björnkvist, Bertin Ze, Gustav Källberg, Simon Karlsson
Mittfält: Gustav Lundholm, Johannes Skoglund, Edvin Möller
Anfall: Adam Botvidsson, Mikael Jidsjö, Anel Coralic

Ersättare: Axel Svedberg (mv), André Almstedt-Molnar, Viktor Lindqvist, David Rohlén,  Andreas Ståhl, Niklas Svensson

Motståndarna från Karlstad hade inför den sista serieomgången förra året seriesegern till synes som i en liten ask. En avslutande vinst mot IFK Örebro skulle föra laget vidare på dess vandring mot högre divisioner. Men IFK Örebro på Brickebacken har gjort det till något av en vana att sätta käppar i hjulet för uppstigningskandidater i serieavslutningen. Så även förra året och FBK fick till slut nöja sig med en tredjeplats.

Över vintern har avgångarna dominerat nyhetsrubrikerna när laget fått plats i värmlandspressen. Flera av lagets dominerande spelare har valt att flytta över till Karlstad BK (som kvalade sig upp till tvåan) samt till div 1-laget Carlstad United. Starkaste nyförvärvet sitter möjligen på tränarbänken, där man denna säsong kommer att finna Dave Mosson, som tagit steget från KBK till FBK  efter ett sabbatsår. Bland nyförvärven på plan återfinns framför allt IFK Ölmes superskarpa målskytt Saeed Rashid, en spelare som alla försvar gör klokt i att hålla under extra noggrann uppsikt.

Matchen spelas på Behrn Arena med start kl. 10:30

1 kommentar – kommentera

Peder Hessel

Hallå där, På Söndag smäller det i Storfors, ÖSK:s P95 och P93-killar åker gemensamt upp och SM-spelar i Futsal. Lagen vann bägge sina klasser i DM-spelet som avgjordes i början på januari. 95:orna möter
Carlstad U, Derby, samt Lindö från Norrköping. De äldsta killarna har IFK Mariestad, Carlstad U och Eneby BK (Norrköping) i sin grupp
Vinnande lag i respektive klass får representera sin klubb I Topp8
i Göteborg 27-28 feb. 95:orna leds av huvudtränaren Johan Cehlin,93 styrs av förre huvudtränaren numera talangutvecklare för 96-97 Peder Hessel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.