Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tunnt i truppen

För kvällens match mot Sirius hade ÖSK ställt i utsikt att komma till spel med ett A/B-lag. I själva verket verkar det nästan vara ett B/U-lag med betoning på U:et, som får ta sig an div 1-laget. På sin hemsida skriver ÖSK att truppen komponerats på följande sätt:

1 Peter Westman, 30 Nils Carlsson, 3 Bertin Samuel Ze Ndille, 28 Oskar Johansson, 15 Eric Bassombeng, 32 Gustaf Lundholm, 18 Edvin Möller, 21Erik Nilsson, 22 Johannes Skoglund, 26 Michael Jidsjö, 27 Boris Lumbana, 7 Simon Karlsson, 9 David Rohlén, 11 Andreas Ståhl, 16 Isaac Kiese Thelin (inlånad från Karlslunds HFK ), 14 Anel Coralic och 20 Viktor Lindqvist.

Av dessa är det väl egentligen bara Westman, Eric & Berra och kanske Erik Nilsson som matchats så pass mycket att de skulle kunna kallas för B-lagsspelare (för tillfället). Karlslundarna Oskar och Micke har haft så pass stora skadeproblem att det är svårt att för tillfället placera dem i B-lagskaterorin. Laguttagningen visar hur pass tunn dagens ÖSK är. Någon möjlighet att spela två man (med tillräcklig kvalitet) på varje position har man knappast i dagsläget.

Men bortsett från det så skall det blir väldigt intressant att se hur ungdomarna klarar sig mot ett så pass kvalificerat motstånd som det Sirius bör kunna leverera. Visserligen åkte laget ut ur Superettan förra året, men med ambitionen att gå upp direkt igen så bör det handla om ett lag med en hyfsad spelstyrka.

Glädjande att se att Gustaf Lundholm finns med i truppen. Förhoppningsvis skall det visa sig att hans knäproblem nu definitivt är över – samma sak gäller för övrigt Michael Jidsjö, som varit något av ett knäproblem på två ben under sin tid i ÖSK.

Av talangtruppens mer ”seniora” spelare saknas främst Daniel Björnkvist (smäll på knäet i lördags) och Adam Botvidsson (nog inte igångkörd riktigt än efter en Thailandsemester). Jag hade dessutom gärna sett Avesta-förvärvet Adam Eriksson (som imponerar på mig varje gång jag ser honom spela) få några minuter, men han saknas av okänd anledning. Karlslundslånet Isaac Kiese-Thelin är en väl utvuxen anfallare som förra året på gamla dagar (han är född 1992) slog sig in i U17-landslagstruppen. Precis som Marcus Astvald gjorde visade han så pass lovande takter på ett av de stora träningslägren att han helt otippad tog en plats i landslagstruppen. Väl där blev det sedan tre matcher och ett mål på hans konto.

1 kommentar – kommentera

CA

Adam E som går på John Bauer är på klassresa denna vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.