Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

FK Metalurh Donetsk spansk motståndare

100201.
ÖSK har nu besatt en av de två träningsmatcher man räknar med att spela på träningslägret i Spanien. Det blev varken CSKA Moskva eller Rubin Kazan utan det mer anonyma andralaget från Donetsk som går under tilltalsnamnet Metalurh. Inte Champions League klass på det motståndet, men väl Europa League klass. Laget kom så pass långt som till Europaligans fjärde omgång där man blev knappt slagna av Austria Wien (4-5 efter förlängning i den andra matchen). Förmodligen ett motstånd som passar bättre till ÖSKs nuvarande slagstyrka.

Denna den första spanienmatchen spelas den 18 februari. Någon motståndare till den andra matchen som är planerad till den 22 januari finns inte än. I alla fall inte officiellt.

100114.  Sökes: Motståndare med Champions League erfarenhet
NA skriver idag
om Örebro SKs försäsongsplaner. Det drar ju ihop sig och är idag bara en vecka kvar till årets första träningsmatch. När det gäller träningslägret så verkar det inte som om man engagerat någon motståndare än. Jag trodde att sådana saker var klara flera månader i förväg. Enligt tidningen finns det ett önskemål från tränarhåll om att få möta riktigt bra motstånd. På plats finns bland annat CSKA Moskva och Rubin Kazan. Frågan är bara om de ligger lika långt efter i sin planering och om de ser några pluspoäng i att få möta lag på ÖSKs nivå.

För egen del ställer jag mig nog frågande till valet av önskemotståndare. Så långt har ÖSK inte kommit än, att det känns meningsfullt att möta lag som till vardags spelar i Champions League. En av de saker, som ÖSK måste lära sig i sin strävan att nå ut till de europeiska matcherna, är hur man för spelet och vinner matcher även mot lag som är ”sämre” än vad ÖSK är och som i första hand inriktar sig på det egna försvarsspelet. Vi hade ju några riktiga bottennapp i den avdelningen under den gångna säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.